Jyllands-Posten

»Det er synd, at Danmark ikke kan fremvise en

Softwarese­lskabet Siteimprov­e vil blive i Danmark og afviser at gøre som resten af landets softwaresu­ccesser, der er rykket til Silicon Valley.

- KASPER BRØNDGAARD kasper.b.andersen@finans.dk

Det danske techselska­b Siteimprov­e er blevet overtaget af kapitalfon­den Nordic Capital, men Siteimprov­e har ingen planer om at gå sine branchekol­leger i bedene og rykke til amerikansk­e Silicon Valley.

I jagten på kapital og talent har Danmarks største techselska­ber som Unity, Sitecore og Tradeshift plantet sit hovedkonto­r i San Francisco, USA. Her ventes den succesfuld­e trio at blive børsnotere­t på sigt og kan dermed gøre danske Zendesk selskab på kurslister­ne.

Men ikke Siteimprov­e, lyder det fra adm. direktør Morten Ebbensen, der sammen med sin bror Niels netop har afgivet aktiemajor­iteten.

»Én af grundene til, at vi valgte Nordic Capital, var, at vi ikke ville blive en af de dér,« siger han.

»Du ved, hvad der sker, når der kommer en amerikansk kapitalfon­d. Chancen for at rykke det hele til USA efter et år eller to er overhaenge­nde. Jeg synes, det er synd, at Danmark ikke kan fremvise en succes, som bliver på dansk grund.«

Han fortsaette­r som adm. direktør og vil fremover eje 30 pct. af selskabet sammen med sin bror.

Selskabet har hovedkonto­r på St. Annae Plads i København, men har 14 kontorer globalt – herunder i USA, hvor 60 pct. af omsaetning­en hentes.

Kulturen er vigtig

»Der er også hele kulturbill­edet. Jeg snakker langt bedre med Frederik (partner i Nordic Capital, red.) og hans team. I den her fase har vi vaeret i dialog med andre, og de taler hele tiden om, at vi lige skal merge (fusionere, red.) med dem her og dem her, hvor vi bare bliver en brik i et større spil. Det vil jeg simpelthen ikke,« siger Morten Ebbensen.

Sitecore ejes af den svenske kapitalfon­d EQT, som ikke laenge efter overtagels­en indsatte en amerikansk topchef, der rykkede firmaets hovedkonto­r fra København til San Francisco for at vaere taettere på talentmass­en i Californie­ns Bay Area.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r har det da også laenge vaeret EQT’s plan, at Sitecore skal børsnotere­s i USA.

Unity, der har udviklet en ekstremt populaer grafikmoto­r og allerede sidste år passerede en vaerdi på 40 mia. kr., har også sit udgangspun­kt på den amerikansk­e vestkyst i dag og går snart på børsen i USA, hvor techmarked­et er brandvarmt.

Det samme synes helt oplagt for Tradeshift, der ligesom

Måske er jeg lidt for positiv, men jeg tror ikke, at det er absolut nødvendigt at tage til USA for at lave en børsnoteri­ng. FREDERIK NÄSLUND, PARTNER, NORDIC CAPITAL

Unity har Goldman Sachs i ejerkredse­n.

Den store udflytning af softwarese­lskaber til den amerikansk­e vestkyst har vaeret drevet af jagten på både talenter og kapital, ligesom det amerikansk­e marked er det vigtigste overhovede­t. Men det risikerer også at ko

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark