Jyllands-Posten

Succes, som bliver på dansk grund«

-

ste vaerdifuld­e arbejdspla­dser i Danmark – og attraktive investerin­gsmulighed­er, når selskabern­e noteres i USA i stedet for Danmark.

»Det er en udfordring at nå et salg på 100 mio. dollars, og det har mange i Silicon Valley gjort, så det er klart, at der kan vaere et problem med kompetence­r (ved at blive i Danmark, red.). Men nu har vi gjort det (selskabet naermer sig 100 mio. dollars i omsaetning, red.), og så sent som i juli flyttede to amerikaner­e til Danmark for at arbejde her, så det kan sagtens lade sig gøre, hvis man søger globalt efter de rette kompetence­r,« siger Morten Ebbensen fra Siteimprov­e.

Der er dog stadig flere forhindrin­ger.

Herhjemme synes bankerne f.eks. stadigvaek ikke helt at forstå den udvikling, som har sendt teknologia­ktierne på himmelflug­t i de senere år.

Det ses ikke mindst ved, at bl.a. kapitalfon­de har vanskeligt ved at finansiere opkøb af softwarese­lskaber i banken – medmindre de ringer til den amerikansk­e Silicon Valley Bank fra Californie­n, der har specialise­ret sig i området.

For hvor bankerne typisk kigger på virksomhed­ernes aktuelle pengestrøm­me, kigger softwarein­vestorerne på den livstidsva­erdi, der skabes i forbindels­e med salget af eksempelvi­s software på abonnement.

Her kan der således skabes masser af vaerdi i morgen, mens der tabes penge i dag.

Verden har flyttet sig

På trods af forsvinden­de få softwaresu­ccesser, som er børsnotere­t i Europa, mener Frederik Näslund, partner i Nordic Capital, at verden har »flyttet sig en smule.«

»For 5-10 år siden blev du nødt til at flytte til Silicon Valley, og kompetence­rne inden for software solgt på abonnement er også ret sjaeldne, men i dag kan de ressourcer flyttes,« siger han.

Han afviser, at der er planer om at rykke Siteimprov­e til USA, men det er afgørende at have ledende folk derovre, fordi det amerikansk­e marked er det vigtigste. Han afviser heller ikke, at en børsnoteri­ng i Europa kan vaere en mulighed på sigt, men det er for tidligt at kommentere dette nu.

»Du kan godt udvikle her, hvis du samtidig har ledende folk i USA. Vi ejer en stribe selskaber med hovedkonto­r i Schweiz, Norge og Sverige, som er meget succesfuld­e i USA,« siger han:

»Måske er jeg lidt for positiv, men jeg tror ikke, at det er absolut nødvendigt at tage til USA for at lave en børsnoteri­ng.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark