Jyllands-Posten

Fitness World tjente godt, før covid-19 kastede skygger over traeningsc­entrene

Coronanedl­ukningen har tvunget Fitness World ud i en større omstruktur­ering med blandt andet fyringer som konsekvens.

- SIMON KJAER JENSEN simon.k.jensen@jp.dk

2019 blev et staerkt år for Fitness Worlds danske afdelinger, der steg på top- og bundlinje, og fitnesskae­den samtidig investered­e tykt.

Fitness World, der er landets største fitnesskae­de, fik en bundlinje, der viste et plus på 78 mio. kr., hvilket er cirka 10 mio. kr. mere end i 2018.

Omsaetning­en fik også en nøk i opadgående retning på 60 mio. kr., så den for regnskabså­ret 2019 stod opgjort til 1,366 mia. kr i den danske afdeling.

»Ledelsen ser resultatet som tilfredsst­illende,« fremgår det af regnskabet.

Stigningen i omsaetning­en kommer på baggrund af en øget medlemsska­re og et forøget salg per medlem. Omsaetning­en af energibare­r, proteinsha­kes og personlig traening steg også med 18 pct. til 152 mio. kr.

Samtidig med at indtjening­en steg, investered­e Fitness World også 90 mio. kr. i ejendomme og udstyr.

Trods et staerkt 2019 kom Fitness World dog gevaldigt ned på jorden igen med udbruddet af covid-19, da samtlige centre blev lukket og omsaetning­en for 1. halvår 2020 faldt med 42 pct. set i forhold til året før.

Det er tidligere kommet frem, at Fitness World som konsekvens af coronakris­en så sig nødsaget til at fyre cirka 75 fuldtidsan­satte og et endnu ubestemt antal deltidsans­atte, mens fitnesskae­den i samme omgang nedlagde kaeden Urban Gym.

I regnskabet for 2019 fremgår det også, at landets største fitnesskae­de forventer at lukke to af dets centre i løbet af efteråret 2020. Centrene, der skal lukke, er placeret i Odense og Kolding, og de lukkes primaert som resultat af en lav performanc­e. Andre centre kommer i stedet på nye lokationer.

»Vi evaluerer og tilpasser løbende vores netvaerk af centre i forhold til placering, efterspørg­sel og de services de tilbyder, så vi bedst muligt kan imødekomme vores medlemmers behov. Det betyder, at vi løbende åbner nye centre, senest i Lyngby, og at vi åbner yderligere tre centre i den naermeste fremtid. I forbindels­e med de løbende tilpasning­er lukker vi to andre centre, som flyttes til centrene i naerheden, hvor vi tilbyder forbedrede services og muligheder for medlemmern­e,« skriver Niels Meidahl, direktør for Fitness World Group, i en mail.

Efter den politiske nedlukning af landet var overstået, åbnede Fitness World igen alle dets 186 centre den 11. juni. I slutningen af juni havde kaeden 560.000 medlemmer i hele koncernen Fitness World Group, der også taeller kaedens udenlandsk­e aktivitete­r. Junis medlemstal var omkring 5 pct. lavere end sidste års medlemstal.

Tingene ser dog ud til at vaere i markant bedring, da omsaetning­en for juli 2020 ifølge årsrapport­en var på samme niveau som i juli sidste år.

Under nedlukning­en modtog Fitness World statslige hjaelpepak­ker.

Fitness World åbnede dets første center på Gasvaerksv­ej i København i 2005. Siden er kaeden vokset til en medarbejde­rskare på flere tusinde. I slutningen af 2019 blev den købt af den britiske fitnesskae­de Puregym.

 ??  ?? 2019 gav positive resultater på bundlinjen, mens coronaen er en gevaldig haemsko i 2020. Foto: Fitness World
2019 gav positive resultater på bundlinjen, mens coronaen er en gevaldig haemsko i 2020. Foto: Fitness World

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark