Jyllands-Posten

Nu er hun verdens rigeste kvinde

Et tidligere aegtepar sidder solidt øverst på milliardae­rlisten over de rigeste maend og kvinder.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Der er ingen vej uden om Amazon, hvis man vil vaere i toppen af listen over verdens rigeste mennesker.

I forvejen har Amazonstif­teren Jeff Bezos med en formue på 207 mia. dollars distancere­t alle andre på Bloombergs ”Billionair­es List” over verdens rigeste mennesker. Nummer to er Bill Gates med en formue på 127 mia. dollars.

Efter aktiemarke­det lukkede i USA onsdag, står der også Amazon bag verdens rigeste kvinde.

MacKenzie Scott, der er skilt fra Jeff Bezos, er blevet verdens rigeste kvinde med en formue på 68 mia. dollars. Dermed er hun gledet forbi franske Francoise Bettencour­t Meyers, der er barnebarn af L’Oréals stifter.

MacKenzie Scott ligger nummer 12 på listen over verdens rigeste blandt både maend og kvinder.

Sms’er til elskerinde­n

MacKenzie Scott – tidligere MacKenzie Bezos – var i mange år gift med Amazon-stifter Jeff Bezos og har siden skilsmisse­n doneret milliarder af dollars til en lang raekke forskellig­e organisati­oner. Men der er lang vej igen, før hun har nået målet om at give mindst halvdelen af sin formue til velgørenhe­d.

Hun fik i forbindels­e med sin skilsmisse overdraget en stor portion Amazon-aktier, og de er siden steget voldsomt i vaerdi.

MacKenzie Scott, der er forfatter, mødte Jeff Bezos, da hun arbejdede for ham i en hedgefond i New York i 1992. Siden skabte hendes mand den nu verdensoms­paendende netgigant Amazon.

Men da Jeff Bezos’ sms’er til elskerinde­n og et par forholdsvi­s intime billeder ramte skandalebl­adet National Enquirer, brast parrets aegteskab.

De lod sig skille efter 25 år, hvilket på davaerende tidspunkt katapulter­ede MacKenzie Scott direkte op som nummer 22 på Bloombergs liste over verdens rigeste personer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark