Jyllands-Posten

FLSmidth og Pandora dystede om toppen i et rødt C25

-

Pandora og FLSmidth dystede mod slutningen af handelsdag­en torsdag om pladsen i toppen af C25-indekset, der samlet set faldt.

Med et plus på 2,9 pct. til 189,75 kr. var det FLSmidth, som fik aeren, mens Pandora, der steg 2,1 pct. til 472 kr., måtte nøjes med andenplads­en.

På en nyhedsfatt­ig handelsdag dykkede det samlede C25 torsdag til 1.471,70 pct. eller 1,0 pct. lavere end onsdagens lukkenivea­u, efter at der det meste af dagen ellers var udsigt til fortsat fremgang og dermed rekord for eliteindek­set.

»Der er ikke meget at berette om rent selskabsma­essigt,« konstatere­r afdelingsd­irektør i Sydbank Ole Kjaer Jensen og funderer over årsagen til vendingen i løbet af dagen, som ikke sås i samme grad på de europaeisk­e markeder, hvor det brede Stoxx 600-indeks var faldet 0,4 pct. ved dansk lukketid.

»Men der er enkelte papirer, som vejer paent, og som traekker ned,« bemaerker han og peger på Coloplast, Chr. Hansen og DSV Panalpina og Novozymes, som faldt 1,5-2,9 pct.

For Coloplast og Chr. Hansen ligger dagens fald i tråd med den negative tendens, som praeger defensive aktier, når aktiestemn­ingen peger i mere risikovill­ig retning. Det var det meste af handelsdag­en tilfaeldet i Europa, hvor det cykliske forbrug lå paent i Stoxx 600-indekset, mens medicinal var blandt de mest pressede sektorer.

Blandt de danske aktier lukkede Bavarian Nordic og Genmab i bunden af C25 med fald på henholdsvi­s 4,3 pct. til 201,80 kr. og 3,2 pct. til 2.263 kr. Men indekstung­e Novo Nordisk sluttede uaendret i 413,95 kr.

De noget usystemati­ske bevaegelse­r i det danske C25-indeks kan ifølge Ole Kjaer Jensen bedst forklares med henvisning til, at det var de aktier, der ellers har klaret sig godt, som faldt – måske pga. gevinsthje­mtagning, mens de aktier, som har haft det svaert, fik en mere positiv – eller knap så negativ – medfart.

Mens FLSmidth avancerede mod indekstopp­en uden nyhedsmaes­sig baggrund, kan stigningen for Pandora relateres til eftermidda­gens regnskab fra den amerikansk­e smykkekaed­e Signet.

Kaeden er ved at afvikle sit samarbejde med Pandora, men den markedsudv­ikling, regnskabet beskriver, er positiv for det danske selskab, mener aktieanaly­tiker i Sydbank Per Fogh.

»Det er virkelig nogle positive tal. Like for like-vaeksten på naesten 11 pct. er noget, jeg bider maerke i,« siger han.

Vestas indledte dagen med et plus og var kort efter åbningen over 1.000 kr. for første gang nogensinde. Siden faldt aktien tilbage og lukkede 0,8 pct. lavere i 968,40 kr.

Ørsted fik haevet sit kursmål af UBS til 900 kr. fra 705 kr., hvilket stort set matchede lukkekurse­n for aktien onsdag. Det schweizisk­e finanshus saenkede samtidig sin anbefaling af aktien til ”hold” fra ”køb”. Energiakti­en trak sig torsdag 1,9 pct. til 884,60 kr.

Uden for C25 var it-selskabet NNIT leveringsd­ygtigt i to nyheder. NNIT har sammen med en raekke andre virksomhed­er vundet en rammeaftal­e med Udviklings- og Forenkling­sstyrelsen under Skattemini­steriet, og selskabet har udvidet sit samarbejde med CPH, Københavns Lufthavne. Aktien steg 0,6 pct. til 138,60 kr.

Fodboldklu­bben Brøndby IF genoptog forventnin­gerne til 2020 efter suspenderi­ngen i foråret som følge af covid-19-pandemien. Klubben forventer nu for 2020 et resultat før skat på minus 25 mio. kr. til minus 40 mio. kr. Inden suspenderi­ngen var forventnin­gerne til 2020 et resultat før skat på minus 20 mio. kr. til minus 30 mio. kr.

Den blå-gule aktie lukkede i rødt med et fald på 2,7 pct. til 0,39 kr. kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark