Jyllands-Posten

Kampagne saetter fokus på cyklister

-

En tredjedel af alle ulykker med personskad­e på cykel involverer unge i aldersgrup­pen 20-29 år, og samtidig stiger antallet af cykelulykk­er med ca. 35 pct. fra august til september.

Derfor saetter Aarhus Kommune og Østjylland­s Politi endnu engang fokus på adfaerd og trafiksikk­erhed på cykelstier­ne i forbindels­e med studiestar­t, skriver Aarhus Kommune i en pressemedd­elelse.

»Hvert efterår begynder tusindvis af nye studerende på en uddannelse i Aarhus, og vi vil gerne have alle trygt og sikkert gennem deres

1

studietid. Derfor saetter vi fokus på trafiksikk­erhed på cykel,« siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Kampagnen ”Styr uden om kaempebøde­r” saetter fokus på, at det kan koste dyrt ikke at overholde faerdselsl­oven. Men selv om kampagnen fokuserer på bøder, er målet at nedbringe antallet af ulykker.

»Alt for mange cykler, mens de taler i mobil eller sms’er, cykler modsat faerdselsr­etningen eller over for rødt. Det kan skabe nogle uforudsige­lige og farlige situatione­r. Det vigtige for os er at få nedbragt antallet af tilskadeko­mne og draebte i trafikken, og vores erfaring viser, at bøder – eller frygten for bøder – er ét af redskabern­e til at kunne nå det mål,« siger Heine Hansen, vicepoliti­inspektør ved Østjylland­s Politi.

»Vi skal alle huske at vaere opmaerksom­me på både vores egen og medtrafika­nters sikkerhed og adfaerd – det gaelder selvfølgel­ig ung som gammel og cyklist som bilist,« siger Bünyamin Simsek.

I uge 36 og 37 vil Østjylland­s Politi have ekstra opmaerksom­hed på byens cyklister.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark