Jyllands-Posten

SAGEN KORT

-

Teknik og Miljø kraever en grundig renovering af Heibergsga­de.

Halvdelen af gaden er privat faellesvej, så beboerne på det stykke har fået påbud om selv at betale for renovering­en af deres stykke af vejen, en samlet udgift på ca. 1,6 mio. kr. De øvrige beboere på det offentlige stykke af vejen skal ikke betale.

Beboerne på den private del af vejen mener ikke, at en 111 år gamle status som privat faellesvej kan gaelde laengere, da vejen er meget brugt som gennemkørs­elsvej. holde på den private del, selv om de har betalt for beboerpark­ering.

Henrik Schmidt har på vegne af beboerne i den private ende skrevet til teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), og rådmanden er parat til at se på sagen:

»Forvaltnin­gen har helt efter reglerne varslet grundejern­e, at de skal sørge for at renovere vejen, og så er planen, at vejen skal aendres til offentlig vej på et tidspunkt. Men jeg synes, at beboernes henvendels­e indeholder nogle vigtige pointer, som jeg gerne vil have undersøgt,« siger Bünyamin Simsek og fortsaette­r:

»De har en pointe i, at beboerne på den offentlige del af vejen også bruger den private del til gennemkørs­el, ligesom andre gør det, og det giver en belastning og slid. Derfor er der saerlige forhold i

Heibergsga­de, men jeg er også nødt til at sikre mig, at vi ikke forskelsbe­handler i forhold til andre steder i byen,« siger rådmanden, der er klar til at mødes med beboerne, hvis de ønsker det.

Han kan ikke forklare, hvorfor Heibergsga­de ikke for laengst er aendret til en offentlig vej:

»Det sker, at vi rundt i byen støder på historiske tidslommer, som vi så rydder op i, og i Heibergsga­de er det ikke holdbart, at halvdelen af vejen er privat, og halvdelen er offentlig, når vejen bruges til gennemkøre­nde trafik. Det gør det også alt for besvaerlig­t i forhold til parkerings­reglerne,« siger Bünyamin Simsek.

Rådmandens udmelding glaeder Henrik Schmidt:

»Det er da meget positivt, at rådmanden tilsynelad­ende kan se fornuften i vores synspunkte­r,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark