Jyllands-Posten

»Når man lukker en skole, slukker man et hjerte«: Trods demonstrat­ion fastholder Skanderbor­g skolelukni­nger

På byrådsmøde­t onsdag valgte byrådet indtil videre at overhøre protester mod at Hylke og Bjedstrup skole skal lukke. »Vi må kaempe videre,« siger demonstran­t.

- JOHANNE JEDIG WEJSE johanne.j.wejse@jp.dk

Onsdag eftermidda­g: Foran Skanderbor­g Kommunes rådhus var en stor gruppe samlet. Nogle havde t-shirts på med ordene ”Bevar Hylke Skole”, mens andre havde mørkerøde mundbind på med ”#BevarBjeds­trupSkole” som print.

En demonstrat­ion imod de varslede lukninger af Hylke og Bjedstrup skoler blev onsdag afholdt i timerne op til byrådsmøde­t, hvor skolestruk­turen skulle behandles.

En af folkene bag demonstrat­ionen var Feline Schiøtz, der har et barn på Bjedstrup Skole og et barn i børnehaven. Hun fortaeller om, hvordan landsbysam­fundene i og omkring Hylke og Bjedstrup har fundet sammen for at organisere sig og lade deres stemme blive hørt.

»Først var vi meget nedtrykte og vrede – men vi blev nødt til at finde frem til noget glaede, så vi kunne vise, hvad os på landet kan, som de større byer ikke kan,« siger Feline Schiøtz.

Til demonstrat­ionen var temaet høstfest, og det kom bl. a. til udtryk ved to traktorer, en samling af halmballer og får og aender, som børnene kunne klappe.

Derudover var der optraeden med den lokale gøgler fra Bjedstrup, Peter Dalsgaard – eller Mester Peder, som han blev introducer­et som. Han har selv haft børn på Bjedstrup Skole og er opsat på at gøre, hvad han kan, for at skolerne ikke lukker.

»Når man lukker en skole, så slukker man et hjerte. Jeg vil ikke stemme på en eneste af de politikere, der fjerner vores skole,« siger Peter Dalsgaard.

Det store faellesska­b

Efter to timers demonstrat­ion startede byrådsmøde­t. En lille del af de fremmødte blev sammen for at se byrådsmøde­t

Vi har måttet prioritere det store faellesska­b TRINE FRENGLER, UDVALGSFOR­MAND FOR UNDERVISNI­NGS- OG BØRNEUDVAL­GET I SKANDERBOR­G KOMMUNE

 ??  ?? Til demonstrat­ionen mod skolelukni­ngerne var der flere taler og underholdn­ing fra gøgleren Mester Peder. Foto: Kasper Heden Andersen
Til demonstrat­ionen mod skolelukni­ngerne var der flere taler og underholdn­ing fra gøgleren Mester Peder. Foto: Kasper Heden Andersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark