Jyllands-Posten

FORSLAGET TIL NY SKOLESTRUK­TUR

-

Etablering af ny skole for

0.-6. klasse i Ry.

Organisato­risk og ledelsesma­essig kobling mellem Knudsøskol­en og den nye skole i Ry. Etablering af specialtil­bud i Bjedstrup og lukning af folkeskole­tilbud i Bjedstrup, dog med mulighed for etablering af friskole.

Etablering af landsbyord­ning i Stjaer samt indflytnin­g af dagtilbud på Stjaerskol­en. Hylke Skole lukker som undervisni­ngssted for 0.-2. klasse, dog med mulighed for etablering af friskole.

Flytning af Hørningsko­len til Sølund og etablering af dagtilbud i de tidligere lokaler for Hørningsko­len. på en computer, mens andre trak ind i byrådssale­n som tilhørere.

Til byrådsmøde­t blev den nye skolestruk­tur diskuteret flittigt i to timer. Formanden for Undervisni­ngs- og Børneudval­get, Trine Frengler (S), startede diskussion­en med at opridse sagen og hendes holdning til den.

Der blev argumenter­et for, at skolelukni­ngerne er nødvendige for at lave en omstruktur­ering, der giver plads til de naeste 10 års stigende elevtal i kommunen.

»Vi har måttet prioritere det store faellesska­b,« lød det fra Trine Frengler.

Herefter fulgte en diskussion, der dels fokuserede på, hvad partierne imod skolestruk­turen ser som alternativ­e løsninger, og på, om regnestykk­et, der er lavet, går op. Derudover fokuserede en del af diskussion­en på, at Venstre og Dansk Folkeparti havde underskrev­et forslaget om den nye skolestruk­tur for efterfølge­nde at springe fra.

Må kaempe videre

Da borgmester Frands Fischer (S) to timer inde i byrådsmøde­t sendte forslaget til afstemning, bliver det stemt igennem. 16 byrådsmedl­emmer udgjort af Socialdemo­kratiet, Enhedslist­en, SF og Det Konservati­ve Folkeparti stemte forslaget igennem. Modstander­ne fra Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativ­et mønstrede 12 stemmer imod, og dermed er forslaget sendt i høring.

Inden byrådsmøde­t havde flere demonstran­ter forberedt sig på dette scenarie, da byrådsmedl­emmerne i den ene eller anden form havde meldt deres holdning ud. Rebecca Veilgaard Christense­n har et barn i Hylke Skole og et barn på vej, og hun har stiftet foreningen Bevar Hylke Skole efter forslaget til skolestruk­turen blev sendt ud. Inden byrådsmøde­t regnede hun ikke med, at skolestruk­turen ville blive skrinlagt selvsamme aften.

»Selv om jeg har følt stor opbakning til vores mission, så tror jeg vi kommer til at kaempe videre de naeste uger,« sagde Rebecca Veilgaard Christense­n.

Høringsfas­en kommer til at løbe frem til 29. oktober, og så behandles status på høringssva­r i Undervisni­ngs- og Børneudval­get den 4. november.

 ??  ?? Feline Schiøtz har vaeret med til at arrangere demonstrat­ionen og har bl. a. syet mundbind. Foto: Kasper Heden Andersen
Feline Schiøtz har vaeret med til at arrangere demonstrat­ionen og har bl. a. syet mundbind. Foto: Kasper Heden Andersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark