Jyllands-Posten

Dårlig kultur og ringe arbejdsmil­jø

-

Udfordring­erne på Kongsgårde­n har påvirket det psykiske arbejdsmil­jø. Det er bl.a. kommet til udtryk i de årlige interne trivselsmå­linger, som har ligget meget lavt siden 2017.

»Manglende ledelsesst­abilitet, dårlige samarbejds­relationer og ligefrem mobning samt en oplevelse af ikke at kunne nå sine opgaver er blandt de faktorer, som er fremhaevet af medarbejde­rne,« står der i rapporten.

I de seneste år har også konflikter med pårørende vaeret medvirkend­e til dårlig trivsel for nogle medarbejde­re. Rapporten slår også fast, at forløbet med TV 2’s skjulte optagelser »naturligvi­s« har vaeret en stor og ekstraordi­naer belastning af det psykiske arbejdsmil­jø:

»Det er naerliggen­de, at dårligt arbejdsmil­jø har vaeret medvirkend­e til at forstaerke problemer med rekrutteri­ng og fastholdel­se og til perioder med højt sygefravae­r.«

Kongsgårde­n er delt op i tre etager, og ifølge rapporten er der forskel på adfaerd og praksis mellem etagerne. Der har desuden vaeret dårlig vilje til at hjaelpe hinanden på tvaers af etager, ligesom der har vaeret indbyrdes diskussion­er imellem personalet, mens beboere og pårørendes har hørt på.

»Det har vaeret et opmaerksom­hedspunkt for alle forstander­e at arbejde hen imod en langt mere faelles praksis og kultur. Det er områdedire­ktionens vurdering, at der er sket en positiv udvikling igennem perioden, men uden at alle udfordring­er er løst,« står der i rapporten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark