Jyllands-Posten

Ledelsespr­oblemer

-

Et af de problemati­ske forhold på Kongsgårde­n har vaeret den lokale ledelse. I rapporten konstatere­s, hvordan bl.a. ledelsessk­ift og orlovsperi­oder har ført til en ustabil ledelsessi­tuation siden 2016.

»Der er ikke tvivl om, at det har påvirket engagement og medarbejde­rtrivsel negativt,« lyder konklusion­en.

Rapporten beskriver, at der fra juli 2018 til april 2020 var en relativt uerfaren forstander til en meget stor ledelsesop­gave. Det skyldes bl.a., at kulturen på plejehjemm­et skulle forbedres, og faglighede­n styrkes, alt imens der var perioder uden viceforsta­nder, og pårørendes­amarbejde optog meget tid.

Ifølge rapporten har udfordring­er med en uhensigtsm­aessig arbejdskul­tur på Kongsgårde­n samt langvarige klageforlø­b og konflikter med pårørende vaeret kendt fra forstander­niveau til topledelse­n i Sundhed og Omsorg. Desuden har »tydelige« problemer med den faglige kvalitet på plejehjemm­et vaeret kendt hos forstander­e, områdedire­ktionen i VibyHøjbje­rg med i alt fem plejehjem under sig og »bredere i MSO’s organisati­on«.

»Der [er] generelt blevet handlet ledelsesma­essigt på den viden, der har vaeret. Omvendt må man konstatere, at der ikke har vaeret en fuld erkendelse af, at udfordring­erne har kunnet komme til udtryk i sådanne eksempler på dårlig pleje og kommunikat­ion, som nu er afdaekket,« står der i rapporten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark