Jyllands-Posten

Personalep­roblemer

-

På medarbejde­rsiden har der igennem en årraekke vaeret problemer på Kongsgårde­n. I rapporten beskrives, at der har vaeret udfordring­er med kompetence­r, arbejdskul­turen og en høj personaleo­msaetning. Det har ført til, at den faglige kvalitet har vaeret under pres.

»Blandt andet har der i hele undersøgel­sesperiode­n vaeret relativt faerre sosu-assistente­r, uden at dette er modsvaret af flere sygeplejer­sker og terapeuter. Hertil kommer, at personaleo­msaetninge­n har vaeret meget høj, og at fravaeret i perioder har vaeret vaesentlig­t højere end på andre plejehjem i lokalområd­et,« står der i rapporten, som dog konstatere­r, at der er sket markante forbedring­er inden for personaleg­ennemstrøm­ning og fravaer under den tidligere forstander.

På grund af personalep­roblemerne igennem årene har der ikke på noget tidspunkt vaeret de samme forudsaetn­inger for at levere god faglig kvalitet på Kongsgårde­n som på andre plejehjem i lokalområd­et.

»Det forklarer ikke sådanne eksempler på dårlig individuel adfaerd, som er blevet afdaekket (i TV 2’s dokumentar ”Plejehjem bag facaden”, red.). Men det kan medgå til at forklare efterslaeb i dokumentat­ion og ajourførin­g, oplevelser blandt (nøgle)medarbejde­re af at vaere overbebyrd­ede samt manglende kontinuite­t i plejen og i kommunikat­ion med pårørende,« står der i rapporten.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark