Jyllands-Posten

Aarhus har brug for en LGBT+-politik

- LOUISE LINDSKROG (S) medlem af Aarhus Byråd ANDERS KÜHNAU (S) formand for regionsråd­et i Region Midtjyllan­d

Halvdelen af alle LGBT+-personer i Aarhus oplever diskrimina­tion, hadforbryd­elser eller chikane, når de bevaeger sig rundt i Aarhus. Det er mennesker, der oplever, at deres udseende, seksuelle orienterin­g eller kønsidenti­tet indebaerer en evig risiko for ubehagelig­e tilråb eller overfald. Det er ganske enkelt fuldstaend­igt uacceptabe­lt.

I december sidste år blev vi i Aarhus en del af Rainbow Citiesnetv­aerket. En internatio­nal sammenslut­ning af lande, der arbejder aktivt for at forbedre forholdene for LGBT+-borgere. Det gør vi nemlig i Aarhus, men bundlinjen handler ikke om intentione­r – den beretter om virkelighe­den. Og kendsgerni­ngen er, at der stadig er lang vej, før vi kan sige, at vi har gjort det, der skal til.

Retten til at vaere den, man er, skal vaere ukraenkeli­g – ikke bare i princippet eller på papir, men på en måde, hvor det at have en bestemt kønsidenti­tet eller seksuel orienterin­g er lige så naturligt og givet som at have en bestemt øjenfarve. Det er ikke noget, man vaelger – man er, som man er.

Derfor er det afgørende, at vi politisk tager de nødvendige skridt for at komme diskrimina­tionen til livs. Det gaelder isaer i hverdagsli­vet – i byens gader og i nattelivet – men også i mødet med det offentlige, hvor for mange oplever at blive mødt af fordomme og manglende anerkendel­se. I kommunens institutio­ner såsom folkeskole­r og daginstitu­tioner, men også i praksissek­toren og sundhedsva­esenet er vi optagede af at sikre, at LGBT+-personer føler sig anerkendt. Mødet med det offentlige skal i alle instanser vaere et godt møde – LGBT+-person eller ej.

Vi ønsker i Socialdemo­kratiet, at der i Aarhus tages livtag med problemern­e ved at udvikle en lokal LBGT+-politik i taet samarbejde med relevante aktører i Aarhus og ikke mindst LGBT+-miljøet selv.

Indsatsen mod hadforbryd­elser skal forstaerke­s betydeligt.

Vi skal have en målrettet kommunal indsats mod manglende anerkendel­se af og mistrivsel blandt borgere i miljøet. Vi skal arbejde for at kvalitetss­ikre ”det gode møde” med det offentlige for enhver. Vi skal vise, at regnbuen ikke bare er Aarhus’ kulturelle vartegn, men også en del af vores selvforstå­else. For man er, som man er – og det hverken kan eller skal laves om. Det skal derimod diskrimina­tionen mod miljøet. Derfor har Aarhus brug for LGBT+politik.

Retten til at vaere den, man er, skal vaere ukraenkeli­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark