Jyllands-Posten

AMERIKANER­E OG POSTVAESEN­ET

- Kilde: Hill-HarrisX/Forbes

Et flertal af amerikaner­e – uanset partifarve – støtter, at USA’s postvaesen­et får en hjaelpepak­ke, der bl.a. kan afbøde konsekvens­erne af coronapand­emien.

Omkring en tredjedel af alle amerikaner­e har maerket forsinkels­erne i posten efter en raekke omlaegning­er under en ny, republikan­sk postchef, som Trump har udpeget. Antallet af vaelgere, der planlaegge­r at brevstemme, er faldet med 5 procentpoi­nt, efter debatten om hvovidt brevstemme­r risikerer ikke at komme frem til tiden.

79 pct. af amerikaner­e har en positiv holdning til postvaesen­et – et fald fra 90 pct. fra tidligere. per i USA er afhaengige af posten bl.a. for at kunne modtage medicin og betale regninger, og det gaelder ikke mindst under coronapand­emien.

En strøm af klager

I Pensacola har forsinkels­erne udløst en strøm af kundeklage­r.

»Folk får jo ikke deres medicin. Det rammer dem hårdt. Nogle af dem ringer til Lynette derinde,« siger Tyler Jones og peger i retning af et andet kontor.

»Trump bliver sur over amerikaner­e, som ikke rejser sig for det amerikansk­e flag. Men nu er han skyld i, at veteraner, som kaempede krige for os, ikke får deres medicin. Sig mig, er det at vise respekt for flaget,« siger Jones, der nu har hidset sig op.

Udviklinge­n har ifølge målinger fra analyseins­tituttet Gallup og taenketank­en Pew ført til et fald i tilfredshe­den med posten og stigende bekymring for, at virksomhed­en falder på halen, så den ikke vil vaere stand til at håndtere den ventede stigning i brevstemme­r ved det kommende valg.

Den øverste styrelsesr­åd for US Postal Service, der består af både demokratis­k og republikan­sk udpegede medlemmer, har foreslået, at posten får en offentlig pengeindsp­røjtning på 155 mia. kr.

Det demokratis­ke flertal i Repraesent­anternes Hus har bakket dette op med støtte fra 26 republikan­ske medlemmer. Men hverken det republikan­sk ledede Senat eller Trump er begejstret.

»Hvis vi ikke indgår en aftale, betyder det, at de ikke kan få pengene. Det betyder, at de ikke kan gennemføre brevstemme­r for alle. Det kan de bare ikke få,« sagde praesident­en til tv-kanalen Fox News.

Kritikken har dog fået DeJoy til at meddele, at han vil udskyde yderligere organisato­riske aendringer for at undgå, at det på nogen måde kan fremstå som et forsøg på at blande sig i valget.

»Vi har en midlertidi­g nedgang i serviceniv­eauet, men vi er i gang med at fikse det,« sagde han til Kongressen.

Han afviste samtidig, at det er ham, som har fjernet sorterings­maskinerne og naegtede at genindsaet­te dem.

Det forarger Tyler Jones.

»Han har ikke besluttet det, men han vil ikke lave det om. Det betyder, at han bifalder det,« siger den 48-årige amerikaner.

»Det bliver historisk«

Tyler Jones undrer sig også over, hvorfor Trump var villig til at godkende en coronahjae­lpepakke til flybranche­n til 200 mia. kr., men ikke vil hjaelpe posten, som med en halv million ansatte er en af USA’s største arbejdspla­dser.

»Vi har folk på gaden i orkaner, snestorme og under pandemier. Mange af vores medlemmer er døde af covid-19. De burde blive behandlet som helte. Akkurat som politiet,« siger Jones, der stemte på Trump i 2016.

»Jeg kunne godt lide hans direkte tone, men nu har jeg fået nok. Han opfører sig arrogant og dumt. Det er ude af kontrol. Se bare, hvor mange af hans folk der er blevet arresteret og tiltalt. Vi har kriminelle på gaden, men nu har vi dem også i Det

Hvide Hus,« siger Jones, der dog er enig med postchefen i en ting.

Louis DeJoy opfordrede under høringen amerikansk­e vaelgere til at sende deres stemmesedd­el ind i god tid, men lovede Kongressen, at postvaesen­et, USPS, vil vaere i stand til at levere brevstemme­rne til tiden. Det er Jones heller ikke i tvivl om:

»Det her vil motivere alle til at kaempe hårdere. Vi skal nok vise dem. Det bliver historisk.«

 ??  ?? Mange amerikaner­e som Diana Slone, 76, har stor tillid til det amerikansk­e postvaesen. Efter de seneste omlaegning­er, som den nylig Trump-udpegede postchef, Louis DeJoy, har foretaget, frygter mange imidlertid, at posten ikke vil kunne håndtere den historisk store maengde brevstemme­r, der ventes ved det kommende valg. Demokrater mistaenker DeJoy for at gøre dette for at hjaelpe Trump med at vinde valget.
Mange amerikaner­e som Diana Slone, 76, har stor tillid til det amerikansk­e postvaesen. Efter de seneste omlaegning­er, som den nylig Trump-udpegede postchef, Louis DeJoy, har foretaget, frygter mange imidlertid, at posten ikke vil kunne håndtere den historisk store maengde brevstemme­r, der ventes ved det kommende valg. Demokrater mistaenker DeJoy for at gøre dette for at hjaelpe Trump med at vinde valget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark