Jyllands-Posten

»Vi har alle noget racist i os. Ingen af os er farveblind­e«

Jesper Binzer er bedst kendt som frontmand i rockbandet D-A-D. På en singleforl­øber for et nyt soloalbum giver han den som protestsan­ger med indspark i indvandrer­debatten.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk

Jesper Binzer, nu er du fyldt 55 år, skal du så ikke snart klippes og have et ordentligt arbejde?

»Det spørger min mor også om. Hvert år. Altså, det med et ordentligt arbejdet, ikke det med håret.«

Du synger stadig ”I won’t cut my hair”?

»Ja, det føles, som om jeg er født langhåret.«

Du er forsanger i sejlivede DA-D, hvis seneste album ”A Prayer for the Loud” (2019) – som titlen antyder – fungerer som knytnaeve gennem højttalere­n. Nu har du slået dig ned som protestsan­ger. Hvorfor?

»Man skulle gerne blive et større og større menneske, som er i stand til at se større og større sammenhaen­ge. Når jeg maerker en sten i skoen, så må jeg undersøge, hvad det handler om.«

Inspireret af terrorstat­istik

Du har lige udgivet nummeret ”Don’t Make Them Make You Choose Sides” – singleforl­øberen for dit andet soloalbum, ”Save Your Soul”. Lad os dvaele lidt ved teksten i det nummer: »Mo is shedding his past / He got told how to win / Yeah, he studied so hard in school / He more than fitted in / But in the end with his name and his skin / They wouldn’t let him in«. Du skriger dig ind indvandrer­debatten her?

»Ja, det kan man godt sige. Jeg er en relativist­isk halalhippi­e, og jeg er en stolt én af slagsen. Alle er lige, og vi skal hjaelp dem, der er i nød. Idéen til den pågaeldend­e sang udsprang af en artikel, jeg laeste. Europaeisk terrorisme bliver i vid udstraekni­ng begået af andengener­ationsindv­andrere, stod der. Vi har altså at gøre med unge maend, som har gået i europaeisk­e børnehaver og skoler, som så går ud og begår terror. Det er mennesker, som er spaendt ud mellem noget gammelt og noget nyt. De befinder sig i et tomrum og bliver marginalis­erede. De bliver bedt om at tilpasse sig, og det har sin pris. Man giver køb på noget

 ??  ?? D-A-D-sangeren Jesper Binzer skriger sig ind i indvandrer­debatten på en ny single. Foto: Aleksander Klug
D-A-D-sangeren Jesper Binzer skriger sig ind i indvandrer­debatten på en ny single. Foto: Aleksander Klug
 ??  ?? Til november udkommer Jesper Binzers andet soloalbum, "Save Your Soul". PR-foto
Til november udkommer Jesper Binzers andet soloalbum, "Save Your Soul". PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark