Jyllands-Posten

Nej til underskud og dyrere offentlig sektor

-

Nu forvandler regeringen et planlagt overskud til et underskud med naeste års finanslov. Endda det største tilladte underskud. Men man kan sige, at regeringen holder, hvad den lover. Og der er opbakning til synspunkte­t. For både regeringen og Venstre har fortalt, at den offentlige sektor skal vaere markant dyrere. Det er et problem, at man bruger skatteyder­nes penge på den måde. I stedet er der brug for at lette skatten, skabe flere private arbejdspla­dser, vaekst og en konkurrenc­edygtig økonomi.

Hvis man havde en af verdens største udgiftspos­ter i programmet Luksusfael­den, ville de to økonomiske rådgivere nok få koldsved på panden. I Danmark har vi en af verdens største offentlige sektorer. Det er en økonomisk udfordring. Vi kan ganske enkelt ikke leve af, at staten bruger penge.

Vi burde i stedet skabe flere arbejdspla­dser til de 56.000 mennesker, der mistede jobbet på grund af coronakris­en. Det kan vi, hvis vi giver virksomhed­erne og danskerne flere penge mellem haenderne. Men det kraever, at man ikke er imod skattelett­elser af ideologisk­e årsager.

Enhver kunne se, hvad der skete med vores økonomi, da coronaviru­s ramte. Vi er dybt afhaengige af det frie marked. Når de private arbejdspla­dser rammes, rammes de ansatte, og så rammes dansk økonomi. Heldigvis ser det lige nu ud til, at det frie marked er på vej tilbage.

Imens må vi danskere spørge regeringen, hvad den vil gøre for at skabe job og indtjening til Danmark. Og vel at maerke ikke nye offentlige job i DR. Vi har brug for private job, så dansk økonomi igen kommer på fode. I Det Konservati­ve Folkeparti vil vi lette skatterne, så danskerne har flere penge at forbruge i butikkerne, og vi vil lette skatter og afgifter for erhvervsli­vet. Desvaerre har regeringen lanceret 23 skatter, der vil koste en almindelig familie 4.000 kr. Og den har gjort det mere attraktivt at vaere arbejdsløs udlaending.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark