Jyllands-Posten

Tidligere Syddjurs-borgmester med ambitioner i EU-politik

Kirstine Bille har vaeret lokalpolit­iker i snart 20 år og har stillet op til både Folketinge­t og Europa-Parlamente­t.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Man kan roligt sige, at 2. viceborgme­ster i Syddjurs Kommune Kirstine Bille (SF) har levet sit voksne liv med politik som en vaesentlig del af hverdagen.

Allerede i 1991 meldte hun sig ind i SF, og i 2001 vekslede hun sin politiske indsats til et valg. Dengang som menigt medlem af byråd i Ebeltoft Kommune.

Efter kommunesam­menlaegnin­gen blev hun i 2005 valgt ind i den nye Syddjurs

Kommune, hvor Kirstine Bille i første byrådsperi­ode var formand for udvalget for planudvikl­ing og kultur. Den plads byttede hun i 2010 ud med en borgmester­post, valgt på en samlet konstituer­ing med alle 27 byrådsmedl­emmer og med største personlige stemmetal.

Fra 2014 til i dag har Kirstine Bille haft henholdsvi­s 1. og 2. viceborgme­sterposten.

Siden sin borgmester­post har SF’eren sideløbend­e med byrådsarbe­jdet vaeret med i KL’s internatio­nale udvalg, hvor hun i dag er naestforma­nd. Igennem udvalget har hun bl.a. en plads i regionsudv­alget i EU, og ved det seneste valg stillede hun op til Europa-Parlamente­t. Hun er desuden medlem af SF’s landsledel­se og har

Kirstine Bille i aktion i EU's regionsudv­alg. Som medlem af den danske delegation/KL's internatio­nale udvalg. Privatfoto

flere gange stillet op til Folketinge­t.

Laerer i Grenaa

Kirstine Bille blev født som nummer to og eneste pige i

en søskendefl­ok på fem på Djursland. Foraeldren­e var folkeskole­laerere, og de bor stadig i hendes barndomshj­em i Trustrup.

Hun har igennem 23 år

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark