Jyllands-Posten

Kvinden på den berømte plakat

Skuespille­r Raquel Welch blev på et øjeblik verdensken­dt for sit udseende i 1960’erne på grund af en filmplakat.

-

Raquel Welch var et ikon i 1960’erne og 1970’erne, hvor en filmplakat gjorde hende til den mest eftertragt­ede kvinde på jorden. Og hendes gamle ikonstatus er ikke glemt.

Tidligere på året blev Raquel Welch placeret som nr. 2 på Men’s Healths liste over alle tiders 100 hotteste sexsymbole­r foran Marilyn Monroe og kun overgået af en anden kollega, Jennifer Aniston.

Raquel Welchs status som ikon og sexsymbol kom meget uventet, efter hun spillede hovedrolle­n i filmen ”Kaempeøgle­rnes kamp” fra 1966 i de første år af sin karriere.

Her spillede hun en huledame og var derfor iklaedt en pelsbikini i scenerne, hvilket der blev taget billeder af til filmens plakat.

Alt var aendret

Den plakat blev verdensken­dt, og det samme gjorde den dengang 26-årige aspirerend­e skuespille­r Raquel Welch, uden at det var tiltaenkt. Hun spillede bare en rolle i en film.

»De fleste husker mig bedre for plakaten med pelsbikini­en end noget andet. Hvilket virker helt skørt på mig. Det skete så hurtigt. Efter det billede blev taget, fløj jeg til Heathrow, og så snart jeg var kommet af flyet, vidste jeg, at alt var aendret. Alle vidste pludselig, hvem jeg var,« fortalte hun i et interview med Men’s Health i 2012.

Her beskriver hun også, hvor svaert det var at slå igennem som skuespille­r, når mange negligered­e hende til blot et sexsymbol eller bare en krop. Men det lykkedes hende at blive hyldet profession­elt og ikke kun for sit udseende. Hun vandt en Golden Globe for bedste skuespille­rinde i 1975 for sin rolle i filmen ”De Tre Musketerer” og var nomineret til en anden i 1988 for ”Right to Die”. Ud over sine mange filmroller har hun i sin over 50 år lange karriere også medvirket i tv-serier, teaterstyk­ker, udgivet en sang og skrevet to bøger.

Og selv om hun snart runder et skarpt hjørne, har hun stadig vaeret aktiv som skuespille­r helt frem til 2017, hvor hun senest medvirkede i en film og en serie.

Privat har Raquel Welch vaeret gift fire gange og har to børn. Hendes datter, Tahnee Welch, er også skuespille­r.

Raquel Welch, skuespille­r, forfatter, USA

 ??  ?? Skuespille­ren Raquel Welchs status som ikon og sexsymbol opstod, da hun spillede hovedrolle­n i filmen ”Kaempeøgle­rnes kamp” fra 1966 i de første år af sin karriere. Foro: Mark Ralston
Skuespille­ren Raquel Welchs status som ikon og sexsymbol opstod, da hun spillede hovedrolle­n i filmen ”Kaempeøgle­rnes kamp” fra 1966 i de første år af sin karriere. Foro: Mark Ralston

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark