Jyllands-Posten

»Jeg er vant til kampe hver tredje

Yussuf Poulsen og de øvrige landsholds­spillere går et saerdeles travlt efterår i møde.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

En dyb indånding. Det må vaere påkraevet, hvis man er profession­el fodboldspi­ller, tilmed landsholds­spiller for Danmark. Lørdag skal det danske landshold spille mod Belgien i Parken, tirsdag kommer det engelske landshold på besøg i Nations League-turneringe­n, og de to opgør er startskudd­et til et heftigt efterår for de bedste danske spillere.

Med Kasper Hjulmand som ny chef for landsholde­t har Dansk Boldspil-Union (DBU) lagt sig fast på at afvikle i alt otte landskampe i efteråret, seks af dem er i Nations League mod Belgien, England og Island, og derudover har DBU arrangeret to testkampe mod Faerøerne og Sverige i henholdsvi­s oktober og november.

»Det er mange landskampe, men vi har ikke spillet nogle landskampe i år, så otte er stadig to under det snit på 10 landskampe, vi plejer at spille hvert år. Selvfølgel­ig er det mange kampe, men der er ikke så meget at gøre ved det. Vi er gået glip af mange kampe i klubberne, for eksempel returkampe i Champions League, andre spillere fik end ikke lov til at spille deres ligaer faerdige, så det er, som det er,« siger landsholds­spiller Yussuf Poulsen, ansat i tyske RB Leipzig.

Coronapand­emien lukkede tidligt i foråret de fleste ligaer totalt ned, enkelte blev genoptaget i sommermåne­derne, mens andre blev blaest af.

»Der er masser af kampe, det er der altid, og vi kommer nok højst sandsynlig op på samme antal, som vi har spillet de seneste par år. Det bekymrer mig ikke, for jeg tror på, at klubberne og traenerne ved, at det bliver hårdt for mange spillere. Der er formentlig flere spillere, der kommer i kamp, og flere ligaer har overvejet at blive ved med at køre med fem udskiftnin­ger. Jeg tror, der er styr på, at vi ikke bliver overbelast­et,« siger Yussuf Poulsen.

Kun tre udskiftnin­ger

Aktuelt skal landstraen­er Kasper Hjulmand bakse med, at der i Nations League kun må skiftes tre spillere ud, og med en trup af spillere, som fysisk kommer med vidt forskellig­e forudsaetn­inger, afhaengigt af hvor langt de er i forberedel­serne til en ny sae

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark