Jyllands-Posten

Clara Tauson er i top-200 og naermer sig French Open

Et vigtigt hop på verdensran­glisten for 17-årigt stortalent.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Den 17-årige danske tennisspil­ler Clara Tauson er godt på vej op og frem på verdensran­glisten i tennis.

Godt nok blev danskeren torsdag slået ud af Prag Open i fjerde runde, da hun tabte til tjekken Kristina Kucová, nummer 173 i verden, i tre saet med 6-1, 1-6, 3-6.

Men undervejs i turneringe­n i den tjekkiske hovedstad nåede Tauson at vinde tre kampe, og 214.000 kroner, og det betyder, at hun tager et paent hop på verdensran­glisten, hvor hun vil lande omkring nummer 196 i verden, når den opdateres naeste gang. Det vil vaere første gang i karrieren, at hun bryder ind i top-200.

Dermed er hun så langt oppe, at hun kan begynde at snuse til grand slam-turneringe­rne. Clara Tauson har hentet så mange point på det seneste, at hun netop har sikret sig en plads i kvalifikat­ionen til French Open, der i år spilles fra den 27. september. Allerede ugen inden begynder kvalifikat­ionsturner­ingen på gruset i Paris.

Errani besejret i to saet

I denne uge har Clara Tauson også slået en tidligere topspiller.

I anden runde i Prag slog hun den 33-årige italienske veteran Sara Errani med 6-3, 7-5. Det var en stor skalp for danskeren, fordi Sara Errani er grusspecia­list og tidligere finalist i French Open.

»Det var formentlig min største sejr i karrieren. Hun har vaeret i top-5 i verden, og jeg har aldrig spillet imod en spiller, der har vaeret så højt oppe, så jeg er meget glad,« sagde Clara Tauson efter sejren over Errani.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark