Jyllands-Posten

Parken dømt i millionsag – regningen sendes videre til Østergaard og Glistrup

Parken Sport & Entertainm­ent blev fredag dømt til at betale 3,75 mio. kr. til rederiet Clipper Group i en sag om kursmanipu­lation. Regningen skal betales af den forhenvaer­ende bestyrelse­sformand og adm. direktør.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Det juridiske slagsmål mellem rederiet Clipper Group og Parken Sport & Entertainm­ent (PSE) er foreløbigt ovre, og det er den tidligere ledelse i PSE i form af forhenvaer­ende bestyrelse­sformand Flemming Østergaard, der går under navnet Don Ø, og forhenvaer­ende adm. direktør Jørgen Glistrup, som skal betale regningen.

Det står klart, efter at Københavns Byret fredag afsagde dom i den civile erstatning­ssag mellem Clipper Group og PSE, som Don Ø og Jørgen Glistrup blev trukket ind i.

PSE er blevet dømt til at skulle betale 3.750.000 kr. i erstatning til Clipper Group. Men retten har samtidig bestemt, at det er Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, som skal betale erstatning­en for PSE.

Staevning på 83 mio. kr.

Clipper Group staevnede i september 2016 PSE for 83 mio. kr. Det skete, efter at Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i september 2015 ved Københavns Byret blev dømt for kursmanipu­lation med Parken-aktien i 2007 og 2008.

Dommen blev anket til landsrette­n, hvor både Flemming Østergaard og Jørgen

Glistrup i marts 2017 blev idømt halvandet års ubetinget faengsel.

Sagen, der nu er afsluttet ved Københavns Byret, tog sin begyndelse i begyndelse­n af 2008, da Clipper Group ad to omgange købte i alt 75.000 aktier i PSE til en kurs på 1.200 kr. pr. aktie. I alt 90 mio. kr.

Da Clipper Group i løbet af 2010 solgte sin ejerandel i PSE, fik rederiet lidt over 7 mio. kr. ud af salget. Vaerdien var altså dykket med ca. 90 pct. Og det var netop difference­n på ca. 83 mio. kr., som Clipper Group staevnede PSE for.

Clipper Group mente, at købet af aktierne i 2008 skete til en kurs, der var manipulere­t. Og det har rederiet nu byrettens ord for.

»Efter bevisførel­sen i denne sag og på baggrund af Østre Landsrets dom af 23. marts 2017 er det godtgjort, at købet af aktieposte­n på de 90 mio. kr., som følge af den strafbare kursmanipu­lation, skete til en kurs på et kunstigt niveau over Parken-aktiens vaerdi i markedet, og det er derfor bevist, at Clipper har lidt et tab i forbindels­en med købet af Parken-aktierne,« fremgår det af begrundels­en for dommen.

Dømte vil analysere dom

Clipper Group kom ikke igennem med kravet om ca. 83 mio. kr.

Det skyldes bl.a., at »Clippers salg af aktierne på de anførte tidspunkte­r ikke skete som følge af en mistanke om

 ??  ?? Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup fik fredag en dom mod sig fra deres tid i Parken og skal nu betale 3,75 mio. kr. til rederiet Clipper Group. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto
Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup fik fredag en dom mod sig fra deres tid i Parken og skal nu betale 3,75 mio. kr. til rederiet Clipper Group. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark