Jyllands-Posten

Forsikret deres erhvervsev­ne

-

som led i sit arbejde – ikke med rimelighed kan sammenlign­es med personer, som eksempelvi­s primaert udfører manuelt fysisk eller håndvaerks­maessigt arbejde eller personer, som udfører ufaglaerte job,« skriver ankenaevne­t.

Samtidig ses der normalt på, hvad folk er i stand til at tjene, hvis de af skånehensy­n kun kan arbejde inden for et andet erhverv.

»Der foreligger ikke tilstraekk­elige holdepunkt­er for at antage, at begrebet ”erhvervsev­netab” i naervaeren­de forsikring­sbetingels­er har en vaesentlig anden betydning, end hvad der saedvanlig­vis forstås ved ”erhvervsev­netab”

– en nedsaettel­se af sikredes evne til at skaffe sig indtaegt ved arbejde,« skriver ankenaevne­t.

Fire kendelser

I et skriftligt svar til JyllandsPo­sten skriver direktøren for Forsikring & Skade i PFA, Mikkel Lykke Larsen, at PFA er enig med ankenaevne­t, men har udtrykt sig uklart. Han mener ikke, at de fire kendelser siger noget om PFA’s generelle politik.

»Det er en konkret vurdering i hver enkelt sag, hvorvidt og i hvilken grad en persons erhvervsev­ne er nedsat. Det er sjaeldent sort-hvidt,« skriver Mikkel Lykke Larsen.

PFA vinder de to af sagerne, men får kritik af ankenaevne­t i alle fire sager. Blandt de fire er også en ingeniør med efterfølge­nde lederuddan­nelse, som efter alvorlig stress ikke kunne vende tilbage til sin chefstilli­ng.

Laegerne bedømte, at hun ikke kunne arbejde inden for sit eget fag og ikke laengere have ansvar. En praktik i en sfo, hvor hun blot skulle dele papirer rundt og svare på spørgsmål, endte med, at hun kunne arbejde 18 timer om ugen. Alligevel vurderede PFA, at hun sagtens ville kunne arbejde mindst halv tid, idet hun en enkelt uge under praktikken havde arbejdet 24 timer. Og dermed daekkede forsikring­en ikke.

 ??  ?? I PFA Pension mener man selv, at man har udtrykt sig uklart i sagerne fra Ankenaevne­t for Forsikring. Foto: Lars Krabbe
I PFA Pension mener man selv, at man har udtrykt sig uklart i sagerne fra Ankenaevne­t for Forsikring. Foto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark