Jyllands-Posten

Hjaelp til ét af flere børn

-

Kaere Tommy Christians­en

Et af vores tre voksne børn er kommet ud i en uoverskuel­ig situation med økonomien efter en skilsmisse.

Vi vil gerne hjaelpe dette barn, en datter, og dermed også vores to børnebørn.

Men vi har altid og vil gerne fortsat vaere sikre på, at ingen af vores børn forfordele­s. For vores nødstedte barn drejer det sig om flere hundredetu­sinde kr. efter en tvangsaukt­ion.

Vi mener, at vi formentlig godt kan fremskaffe pengene. Og vi vil gerne låne hende beløbet og overvejer også at foraere hende en del af beløbet, da tilbagebet­aling nok ligger meget langt ud i fremtiden, om nogensinde.

Nu til vores spørgsmål: Hvordan tager vi hensyn til de to andre børn? Det er meget vigtigt for os, at de tre børn alt i alt er blevet ligeligt tilgodeset, når vi ikke er her mere.

PS og SS

Dels således, at det står krystalkla­rt for alle parter, herunder for Deres to andre børn, at tanken er at ligestille alle tre børn, om ikke før, så når arven efter Dem skal fordeles.

Og dels således, at aftalerne herom juridisk set er gyldige og i videst muligt omfang bliver effektive, dvs. at de andre børn får sikkerhed for, at disse i videst muligt omfang begunstige­s med et tilsvarend­e beløb.

Formueford­el

Selv om De på nuvaerende tidspunkt aftaler med Deres datter, at en eventuel gave skal vaere et arveforsku­d, og restbeløbe­t et lån, er det ikke dermed givet, at Deres to andre børn i sidste ende vil opnå samme formueford­el som Deres datter.

Det vil således og må i alle tilfaelde anbefales, at der i et testamente tages højde for den formueford­el, som

Deres datter opnår, og herunder for den situation, at Deres datter til den tid ikke kan tilbagebet­ale lånet.

Jeg vil anbefale Dem at kontakte en advokat, som vil kunne rådgive Dem om udformning­en af de nødvendige dokumenter, herunder testamente­t, til den model, som De måtte ønske at anvende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark