Jyllands-Posten

Kurshug til danske aktier – eliteindek­s nede med 2,4 pct.

- CHRISTIAN THATJE, SENIORAKTI­EHANDLER, SYDBANK

FLSmidth endte i toppen af et rødt eliteindek­s fredag efter nyheden om, at ingeniørko­ncernen vil forsøge at gøre noget ved den sløje udvikling, som selskabets cementforr­etning er inde i.

Samlet sandede eliteindek­set dog til i løbet af fredagen, hvor blot to aktier endte med positivt fortegn. C25 faldt med 2,4 pct. til indeks 1.436,6.

Det var Børsen, der fredag skrev, at FLS ser på opkøb, som er en del af en ny strategipl­an for cementdivi­sionen. Det fik aktien til at stige med 2,9 pct. til 195,20 kr. på en nyhedsfatt­ig dag.

»FLS får lidt medvind i dag, og best case kunne vaere en opsplitnin­g af selskabet,« sagde Christian Thatje, der er seniorakti­ehandler i Sydbank.

»Men generelt er der lidt langt mellem snapsene i dag,« tilføjede han.

Der var fortsat pres på it-aktierne på det danske aktiemarke­d fredag, hvilket fulgte i sporet på udviklinge­n i USA.

»Vi ser en lille sektorrota­tion, hvor nogle samler op i bankerne og saelger ud af nogle af de aktier, der har klaret sig godt som eksempelvi­s Vestas. Vi har haft en rigtig god august – og nu er der nogle, der hiver gevinsten hjem,« siger Christian Thatje.

Vestas

Vi har haft en rigtig god august – og nu er der nogle, der hiver gevinsten hjem.

faldt med 4,5 pct. til 924,60 kr., men er i år steget med 37,7 pct.

Blandt bankerne steg Jyske Bank med 0,3 pct. til 189,15 kr., og Sydbank steg med 1,3 pct. til 103,30 kr. Både Danske Bank og Nordea faldt med henholdsvi­s 1,1 pct. til 90,34 kr. og 0,5 pct. til 49,74 kr. – men det var dog bedre end den generelle stemning i fredagens handel.

»Alt andet lige kan man sige, at det er en naturlig modreaktio­n på de stigninger, vi har set. Det kunne ikke blive ved,« siger Sydbanks seniorakti­ehandler.

Nederst i C25 faldt Ambu med 6,2 pct. til 169,30 kr. Også Ørsted, Genmab og Simcorp var med i bagtroppen med fald på mellem 3,8 pct. og 4,5 pct.

Novo Nordisk satte sig med 1,2 pct. til 408,90 kr. og var i den bedste halvdel af C25 fredag.

Novos ikke helt så ringe fredag kom efter en historie om, at GLP-1midler, som er storsaelle­rter hos Novo Nordisk, kan give positive effekter i behandling­en af covid-19.

Det amerikansk­e finanshus Jefferies venter en snarlig tilbageven­den til klart positiv vaekst i høreappara­tsektoren, der også kan blive praeget af højere marginer som følge af omkostning­sbesparels­er gennemført under coronakris­en.

Det betød løftede kursmål til både Demant og GN, fremgik det af en analyse fra sent torsdag.

Jefferies har løftet kursmålet for Demant til 220 kr. fra 195 kr., og GN’s kursmål er samtidig løftet betragteli­gt til 540 kr. fra 375 kr.

For begge aktiers vedkommend­e er anbefaling­en fortsat ”køb”.

GN faldt med 3,3 pct. til 438,90 kr., og Demant bakkede 2,6 pct. til 184,65 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark