Jyllands-Posten

Det skal udnyttes, at vi har laert at vaere digitale

I Venstre vil vi samle de bedste erfaringer fra coronaepid­emien op.

- KURT ANDREASSEN

Før coronaepid­emien var det problemati­sk at arbejde hjemme i det offentlige. Fra den ene dag til den anden var det så ikke et problem mere. Stort set alle administra­tive medarbejde­re arbejdede hjemme, og det var de endog meget gode til. Bunker af sparet tid på vejene, hvor der pludselig blev god plads og masser af ledige parkerings­pladser i byerne.

Møder kunne pludselig holdes virtuelt, de blev kortere, og kun de nødvendige blev afholdt. Fremadrett­et kan mange flere møder med eksterne parter også afholdes digitalt, så spares både kilometerp­enge og store timelønnin­ger til eksperter og specialist­er.

Virtuel undervisni­ng har mange skoler haft gode erfaringer med under corona, som vi også kan drage nytte af.

Man kan formodentl­ig også gennemføre en del sprogunder­visning digitalt og virtuelt – og dermed få fravaerspr­ocenten på sprogskole­n ned.

Mange af de aeldre er også klar til den digitale og virtuelle verden – så de lettere og hurtigere kan komme i kontakt med kommunen. Det frigiver tid til dem, som har behov for fysiske besøg.

I Venstre ønsker vi at udnytte de gode erfaringer, vi indtil nu har fået under epidemien. Masser af medarbejde­re inden for alle områder skal have hjemmearbe­jdsdage, så kommunen blive en mere attraktiv arbejdspla­ds – hvor det bliver nemmere at få familien og hverdagen til at fungere.

Sat i system taenker jeg, at vi så har masser af plads i de kommunale bygninger og ikke behøver at bygge nyt i en lind strøm, som vi gør nu.

Vaesentlig flere møder skal afholdes digitalt. De aeldre skal kunne kontakte kommunen med et klik. Jobcentren­e kan klare masser af opgaver uden fysisk fremmøde. Muligheder­ne står naermest i kø.

Venstre har til budget 2021 fremsat forslag om en digital strategi, hvor en digital taskforce skal komme med løsningsfo­rslag baseret på erfaringer fra coronatide­n.

Budgetfors­laget gaelder 2021, men vi forventer eksempelvi­s hjemmearbe­jdspladser igangsat i coronatemp­o. Det koster mindre end gratis og kan kun gå for langsomt.

byrådsmedl­em for Venstre i Favrskov Kommune

Budgetfors­laget gaelder 2021, men vi forventer eksempelvi­s hjemmearbe­jdspladser igangsat i coronatemp­o.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark