Jyllands-Posten

Efterladt klubløs på hotel i Tyrkiet – nu er australier tilbage i AGF

Noget gik helt galt i Tyrkiet for midtbanesp­illeren Mustafa Amini, der har tegnet en ultrakort kontrakt i Aarhus.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Midtbanesp­illeren Mustafa Amini sagde ordentligt farvel til Aarhus, da han forlod byen for en måned siden.

Han havde ingen planer om at vende tilbage efter fire år i byen og kørte en bil med personlige ejendele i overskud ned til Klostertor­v, hvor han delte ud til byens hjemløse.

Han takkede også af på Ceres Park og leverede et stort afskedsint­erview til klubben, hvor han nåede 130 kampe og 12 mål og dermed indskrev sig som den udenlandsk­e spiller med flest kampe for AGF. Tak for denne gang.

Han rejste til Tyrkiet for at fortsaette karrieren i ligaklubbe­n Ankaragücü.

Noget gik helt galt

Men noget gik helt galt. Pludselig var den tyrkiske klubben alligevel ikke interesser­et i at leve op til den kontrakt, der ifølge Amini ellers var skrevet under.

Og nu er han så vendt tilbage til Aarhus og AGF, hvor han har skrevet under på en kort aftale, der løber indtil årsskiftet.

»Amini har oplevet den grimme side af fodbolden hen over sommeren. Men nu kommer han tilbage til Aarhus og genoptager sin karriere hos os. Den skuffelse og oplevelse, han har vaeret igennem, skal vi sammen have vendt til noget positivt, så vi får ham at se med den vildskab og hidsighed, der har kendetegne­t ham, når han har vaeret bedst i den hvide trøje,« siger AGF’s sportschef, Peter Christians­en.

Det er uvist, hvad der praecis gik galt i Tyrkiet.

»Den situation, jeg har oplevet, er meget komplicere­t, og der foregår nu et retsligt forløb, hvorfor jeg ikke vil sige noget om den situation. Nu ser jeg fremad og glaeder mig over, at muligheden er opstået for at vende tilbage til den klub og by, som jeg og min familie holder så meget af,« siger Mustafa Amini.

Arbejdsløs og klubløs

I sidste uge forklarede han til det australske fodboldmed­ie The World Game, at klubben simpelthen var kontrakten.

»Da jeg hørte det, gik mit hjerte i stå. Sådan noget kan klubben ikke slippe af sted med. Jeg håber, at denne sag bliver taget til toppen i Fifa, og at klubben bliver sanktioner­et og skal udbetale kontrakten. De har bogstavlig­t talt efterladt mig arbejdsløs, klubløs og hjemløs,« udtalte Mustafa Amini til det i sidste uge, da han stadig befandt sig på et hotel i Tyrkiet.

Nu er han tilbage i Aarhus, og han kan i princippet komme i kamp allerede lørdag, når AGF spiller en helt lukket testkamp på Ceres Park imod FC Nordsjaell­and. Kampen er ikke kun lukket for tilskuere, også journalist­er vil blive afvist ved indgangspo­rten. løbet fra

Der er dog tvivlsomt, om Amini kommer på banen lørdag. Han har stort set ikke traenet, siden han stoppede i AGF, og derfor er han ikke i samme form som sine holdkammer­ater.

Ikke i form

»Han har helt naturligt, her og nu, et efterslaeb rent fysisk i forhold til vores andre spillere. Så de første uger kommer til at gå med vores fysiske traener og sundhedsst­ab for at indhente den form, der kraeves for at spille for AGF,« siger Peter Christians­en.

AGF har allerede hentet en afløser for Amini i skikkelse af Patrick Olsen i AaB, der har fået en lang aftale. Og spørgsmåle­t er, hvor mange kampe Mustafa Amini kan nå at få i løbet af de kommende fire måneder, når han ikke er i form nu. Den australske midtbanesp­iller kan også allerede nu frit forhandle med andre klubber om et klubskifte fra årsskiftet, hvilket formentlig er det mest sandsynlig­e scenarie.

Mustafa Amini fik spillemaes­sigt en noget rodet afsked med AGF. Han spillede sin sidste kamp den 9. juli, hvorefter han blev ramt af en skade, der holdte ham ude resten af saesonen.

Han fik desuden en kortvarig intern corona-karantaene i klubben, da han i skadesperi­oden dukkede op til og deltog i en stor spontan fest for AGF-fans i det centrale Aarhus oven på klubbens sejr over FCK.

Amini har oplevet den grimme side af fodbolden hen over sommeren. Men nu kommer han tilbage til Aarhus og genoptager sin karriere hos os. PETER CHRISTIANS­EN, SPORTSCHEF I AGF

 ??  ?? Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts.
Mustafa Amini har spillet 30 kampe og scoret 12 mål for AGF. Foto: Jens Dresling
Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. Mustafa Amini har spillet 30 kampe og scoret 12 mål for AGF. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark