Jyllands-Posten

VIS OS DIT LIV

Har du din kamerarull­e fyldt med små og store øjeblikke fra dit liv? Så del dem med os, og deltag i Jyllands-Postens fotokonkur­rence “Vores Liv – i billeder”. Laes mere, og indsend dit billede på

-

Når det ikke kunne blive til øhop i hverken Caribien eller Indonesien, benyttede rekordmang­e sig af faergetran­sporten til de danske øer. Det bekraefter den seneste opgørelse fra Trafik-, Bygge og Boligstyre­lsen. Tiltaget var en del af regeringen­s sommerpakk­e, der afsatte 35 millioner til at gøre faergeover­gangen gratis for gående og cyklister i et forsøg på at støtte i ø-turismen.

Derfor var det isaer gående og cyklister, der pakkede rejsetaske­rne. Tallene fra dette års højsaeson viser nemlig en stigning for gående og cyklende ø-hoppere på henholdsvi­s 60 pct. og 120 pct. på landsplan.

Faergerne til og fra Samsø var nogle af de faerger, som sejlede fyldte over farvandet i sommerens populaere uger. På trods af den aflyste Samsø Festival i uge 29 fordoblede de passageran­tallet for gående og cyklister. Det betød, at de var taet på udsolgt hele juli.

»Det sprang fuldstaend­igt i luften. Vi havde 3000 bestilling­er om dagen, og oplevede for første gang at have udsolgt 12 ud af 14 afgange på daglig basis,« siger Samsø Rederis faergedire­ktør Carsten Kruse og tilføjer, at det overrasken­de antal rejsende skabte en logistisk udfordring på flere områder.

»Vi var faktisk nødt til at skaere ned i antallet af biler for at gøre plads til flere cykler. Og så ansatte vi 10 mand mere for at betjene alle de gående og cyklistern­e,« uddyber han.

Det store boom af turister på øen udløste en

400 kr.: Hanne Petersen, Linde Allé 47,

8570 Trustrup

250 kr.: Aage Snedker, Stauns 2,

8305 Samsø

150 kr.: Bodil Clemensen, AEblehaven 17,

5690 Tommerup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark