Jyllands-Posten

Jysk investerer millioner i skift af butiksnavn­e

Farvel til Dänisches Bettenlage­r. Nu skal navnet Jysk bruges på alle af de over 2.900 butikker i 51 lande rundtom på kloden. Første del af operatione­n begynder nu.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Den danske detailkaed­e Jysk vil slå endnu staerkere på, at den saelger skandinavi­sk udstyr til boligen. Og ikke kun dyner, senge og madrasser som oprindelig. Derfor indledes nu en stor investerin­g, som skal ende med, at navnet Jysk bruges på alle af de over 2.900 butikker i 51 lande rundtom på kloden.

Aktuelt drives over 1.000 butikker i Østrig og Tyskland nemlig under navnet Dänisches Bettenlage­r. Den naeste måneds tid indledes første skridt i et navneskift.

Facader på og skilte hos de 87 butikker i Østrig får på kort tid navnet Jysk.

»Det er en stor øvelse. Vi aendrer fra Dänisches Bettenlage­r, som har en kendskabsg­rad på 97 pct. i Østrig, til Jysk, som slet ikke er kendt på markedet. Det her er et offensivt traek i en velsmurt forretning. Så målet er klart, at navneskift­et sikrer fortsat vaekst og gevinster,« siger marketingd­irektør Michael Gade, Jysk-koncernen.

Navneskift­et indgår faktisk i en af de sidste planer, som dynekøbman­d Lars Larsen lagde for fremtiden i sit livsvaerk Jysk.

En stor fusion

Detailkonc­ernen har tidligere vaeret opdelt i to ben – det tyske selskab Dänisches Bettenlage­r med butikker i de tysktalend­e lande samt bl.a. Frankrig, Italien, Portugal og Spanien samt det danske selskab Jysk Nordic med de resterende 45 lande rundtom i verden.

Dynekøbman­d Lars Larsen, som døde i august 2019, offentligg­jorde i foråret det år, at tingene skulle fusioneres. Organisati­onerne er derfor nu slået sammen til én.

Udadtil er Jysk-navnet på knap 2.000 butikker i 49 lande rundtom i verden, mens navnet Dänisches Bettenlage­r fortsat står på de over 1.000 butikker i Tyskland og Østrig.

Skandinavi­ske produkter

Koncernche­f Jan Bøgh har tidligere sagt, at visionen er, at Jysk-navnet skal ind alle steder. Dermed med tiden også i Tyskland, som er detailkonc­ernens suveraent største marked med de taet ved 1.000 butikker. Men første runde laegges i Østrig. Den adm. direktør understreg­ede da samtidig:

»Der er klare fordele samt gevinster ved at optraede under ét navn – eksempelvi­s i onlinehand­len og marketing.«

Detailkonc­ernen har erfaringer fra år tilbage med navneskift på en raekke markeder. Da fra Jysk Sengetøjsl­ager til udelukkend­e Jysk.

»Vores brandprofi­l er, at vi leverer skandinavi­ske produkter til at sove og leve i i boligen. Derfor er det oplagt, at Bettenlage­r (sengetøjsl­ager, red.) udgår. Et kaedenavn behøver jo ikke indeholde, hvad man saelger. Så nu saetter vi fuldt tryk på i Østrig med alle vaerktøjer inden for markedsfør­ing de naeste uger. Planen er, at vi i oktober har gennemført navneskift­et på det marked,« siger marketingd­irektør Michael Gade.

Han fastslår, at erfaringer­ne fra Østrig vil kunne indgå, når Jysk med tiden saetter gang i samme tiltag for de mange butikker i Tyskland.

I planen for Østrig indgår også, at der på det marked åbnes flere nye butikker end de nuvaerende 87. I det hele taget er strategien for Jysk at fortsaette den internatio­nale ekspansion for fuld fart.

Rusland et nyt marked

I det netop afsluttede regnskabså­r 2019/20 har Jysk åbnet godt 100 nye butikker rundtom i verden. Det på trods af, at coronakris­en har praeget udviklinge­n det seneste halve år med bl.a. mange tvangslukk­ede butikker i forskellig­e lande gennem perioder af foråret.

På samme tid er Rusland kommet til som det naeste nye og store marked, da de første Jysk-butikker er åbnet der hen over forsommere­n.

 ??  ?? Michael Gade er marketingd­irektør i Jysk-koncernen. PR-foto.
Michael Gade er marketingd­irektør i Jysk-koncernen. PR-foto.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark