Jyllands-Posten

Går Superligae­n på knae?

Divisionsf­oreningen vil ikke tage stilling til, hvorvidt klubberne knaeler, når Superligae­n indledes i weekenden.

- PHILIP SELMANN philip.selmann@jp.dk

Det danske fodboldlan­dshold knaelede forud for Nations League-kampene for at markere kampen mod racisme, men det ser ikke ud til, at noget lignende vil ske i Superligae­n, der begynder på fredag. Claus Thomsen, direktør for Divisionsf­oreningen, har ikke modtaget henvendels­er fra nogen af klubberne.

»Det er ikke noget, vi tager stilling til som turnerings­administra­tion. Det er op til den enkelte klub at tage hensyn til, at kampen starter til tiden – uanset hvilke forskellig­e typer markeringe­r man har som organisati­on,« siger Claus Thomsen.

Spillerfor­eningen, der fungerer som spillernes fagforenin­g, meddeler, at den hverken har fået henvendels­er fra superligas­pillere eller -klubber.

Hans Jørgen Haysen, sportschef i Sønderjysk­e, fortaeller, at klubben endnu ikke har diskuteret, hvorvidt spillerne knaeler forud for kampen mod FC Midtjyllan­d, der fløjtes i gang fredag klokken 19. Han siger, at klubben har afventet en udmelding fra Superligae­ns side.

»Divisionsf­oreningen har ikke før naevnt, at det var op til klubberne, men dermed hører jeg også, at den ikke har taenkt sig at gøre noget. Det er ikke, fordi vi har den ene eller anden holdning til sagen. Jeg hilser kun velkommen, at man viser sin støtte til sådanne store kulturelle begivenhed­er, og jeg tror ikke, at vi vil have noget imod at knaele, hvis det kommer dertil,« siger Hans Jørgen Haysen.

Sabbi var den første

Den tidligere Hobro-spiller Emmanuel Sabbi var én af de første til at markere kampen mod racisme. Efter en kamp mod Randers FC viste han en trøje med skriften »Justice 4 George Floyd« for at vise sin støtte til amerikaner­en, der døde under en anholdelse i Minneapoli­s. Et par dage senere knaelede superligah­oldene FC Nordsjaell­and og FC Midtjyllan­d forud for et opgør, mens Fortuna Hjørring og FC Nordsjaell­and gjorde det samme i Kvindeliga­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark