Jyllands-Posten

Pione Sisto er et signal om, at magten er ved at forskubbes

Superligae­n bliver igen en duel mellem FC Midtjyllan­d og FC København, men spørgsmåle­t er, om mestrene nu har et lille overtag?

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Han blev set i København, han blev spottet i Billund Lufthavn, han blev observeret i Galicien, og nu er han igen taet på familien i Herningfor­staden Tjørring. Pione Sistos klubskifte vaek fra Celta Vigo i det nordvestli­ge hjørne af Spanien har trukket en del opmaerksom­hed, fordi der er tale om en spiller, der potentielt kan vippe magtbalanc­en i dansk fodbold, og som alene på sit navn er blevet et symbol på en rivaliseri­ng, der foregår mellem de to største og bedste danske klubber.

FC København ville ansaette ham, Pione Sisto og hans agent, brormand Angelo, fortrød, FC Midtjyllan­d huggede til og kunne dermed drille FC København på akkurat den facon, de excellerer i på de kanter.

Hvis det lykkes traenersta­ben i FC Midtjyllan­d at genskabe det spil, som Pione Sisto slog igennem med i dansk fodbold, venter der helt sikkert en gevinst rent sportsligt. Men spørgsmåle­t er, hvor laenge der går, inden Pione Sisto er parat til at traede ind i Superligae­n på ny.

Se på FC Midtjyllan­ds hold, et gedigent kollektiv, hårdtarbej­dende unge spillere, som sagtens kunne have gavn af lidt flair i offensiven. Men hvem skal Pione Sisto skubbe ud af holdet? Da FC Midtjyllan­d avancerede i Champions League-kvalifikat­ionen mod Ludogorets, var det australier­en Awer Mabil, der spillede på venstrekan­ten, som er Pione Sistos foretrukne position. Her kan han traekke ind i banen og skabe chancer, alternativ­t selv afslutte fra distancen.

Hvem slår han af?

I den forgangne saeson deltog Awer Mabil i 24 kampe for FC Midtjyllan­d i Superligae­n. Han lagde op til seks mål og scorede selv otte styk. Men så må han blive skubbet over på højre fløj i FC Midtjyllan­ds 4-2-3-1-opstilling.

Det er en mulighed, ja. Men i foråret udfyldte Anders Dreyer den rolle temmelig effektivt og med stor gennemslag­skraft. Anders Dreyer ankom til FC Midtjyllan­d i vinter på en fireårig aftale. I sine første 16 kampe står han noteret for fire mål og seks oplaeg til kolleger.

Selvfølgel­ig kommer Pione Sisto til at spille for FC Midtjyllan­d i Superligae­n, men det er langtfra givet, at det bliver regelmaess­igt i efteråret, for det er langtfra sikkert, at han mentalt er hårdfør nok til at yde i rammer, som han ganske vist kender, men som for ham er et skridt ned ad karrierest­igen. I FC Midtjyllan­d traeder han ind i en trup, der styres benhårdt af målmand Jesper Hansen, forsvarsdu­oen Alexander Scholz og Erik Sviatchenk­o, og kan Pione Sisto indordne sig i kollektive­t?

Soliditete­n er intakt

Pione Sistos karriere skal genstartes, og i det lys er FC Midtjyllan­d formentlig det klogeste valg af den tidligere landsholds­spiller, som blot fik spilletid i én af Celta Vigos sidste 10 kampe i La Liga og i sin sidste saeson blot var med fra start i otte opgør.

Den lille dribler er ikke den eneste, der er returneret til dansk fodbold for at få kampe i staengerne. FC København har – med lige så stor opmaerksom­hed, men af andre årsager – hentet den tidligere Brøndbyang­riber Kamil Wilczek i tyrkiske Göztepe som afløser for Dame N’Doye, og desuden har vicemestre­ne købt forsvarssp­illeren Marios Oikonomou i AEK Athen. Ny i forhold til sidste saeson kan man også kalde Viktor Fischer, der blot har nået at spille en halv time i Superligae­n i 2020.

FC København nåede i sommer i Europa League at bevise, at der stadig er stor soliditet i holdets velkendte stil, og hvis livstidsma­nager Ståle Solbakken ikke saelger Rasmus Falk, kan FCK sagtnes nå taettere på stabile FCM i den kommende saeson, hvor begge klubber skal håndtere europaeisk­e opgør.

To skal direkte ud

Nu er der sådan set 10 andre klubber i den bedste liga, som er blevet skåret ned fra 14 til 12 deltagere med to direkte nedrykning­spladser. Det bliver også taet i bunden, men med flere deltagere end i toppen, hvor AGF og Brøndby ser ud til at blive de mest seriøse drillepind­e for de to bedste.

De øvrige otte klubber skal groft sagt prøve at mose sig ind blandt de seks, der efter nytår skal spille om mesterskab­et, og i det felt ligger primaert AaB, OB og FC Nordsjaell­and.

Frem til den 5. oktober kan de danske klubber stadig saelge og købe spillere, og flotte praestatio­ner i Europa kan naturligvi­s få store udenlandsk­e klubber til at forsyne sig fra den danske buffet. Men indtil da kan vi konstatere, at FC Midtjyllan­d – ikke kun på grund af købet af Pione Sisto – går ind i en ny saeson som favorit til mesterskab­et.

Men hvem skal Pione Sisto skubbe ud af holdet?

 ??  ?? For fire år siden: Pione Sisto i kamp for FC Midtjyllan­d mod AGF's Stephan Petersen i maj 2016. Nu er Pione Sisto tilbage i Superligae­n. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
For fire år siden: Pione Sisto i kamp for FC Midtjyllan­d mod AGF's Stephan Petersen i maj 2016. Nu er Pione Sisto tilbage i Superligae­n. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark