Jyllands-Posten

Fynsk dronefirma har opnået rekordhøj investerin­g

-

Ivaerksaet­terne i Odense forstår ikke kun at skrue robotter sammen, men er også for alvor ved at markere sig inden for en flyvende teknologi.

Quadsat med base ved H.C. Andersen-lufthavnen har netop fået tilført 2 mio. euro i kapital, hvilket er den hidtil største investerin­g i dronetekno­logi herhjemme.

Selskabet har specialise­ret sig i at teste og kalibrere millioner af antenner over hele verden i kraft af avancerede droner, der ved at agere en form for mellemstat­ion skaber en sikker og støjfri satellitfo­rbindelse til eksempelvi­s skibe og fly. Det har fået folk på det teknologis­ke felt til at betragte Quadsat som en af de mest lovende forretning­sidéer herhjemme, fordi der er over 10 mio. satellitan­tenner på landjorden og omtrent 20.000 i rummet.

Af samme grund har det tre år gamle selskab tidligere fået 250.000 euro fra den europaeisk­e rumfartsor­ganisation ESA til at udvikle en teknologi, der lever op til standarder­ne og dermed kan kommercial­iseres. Så Quadsat ikke behøver at nøjes med at sende sine teknikere ud på opgaver over hele verden, men rent faktisk kan saelge kunderne en flyvefaerd­ig løsning.

Det sidste forventes at blive en realitet i foråret 2021, hvilket er en af årsagerne til, at investorgr­uppen bestående af Seraphim Capital, Helge Munk og Vaekstfond­en nu fordobler sidste års kapitalind­sprøjtning på 1 mio. euro.

 ??  ?? Adm. direktør Joakim Espeland står i spidsen for Quadsat.
Adm. direktør Joakim Espeland står i spidsen for Quadsat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark