Jyllands-Posten

»Mine foraeldres tilgang til livet holder mig stadig nede på jorden«

Siden fyringen i Danske Bank har Jesper Nielsen haft god tid til konsulenta­rbejde, sport og kaeresten. Han kalder sit nye job som topchef i BEC for en fantastisk udfordring.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Jesper Nielsen gik den 24. juni 2019 ud ad døren til Danske Bank baerende på et mørkt jakkesaet, en hvid skjorte og et mørkt slips samt et par fagbøger. Mere havde han til sidst ikke på sit kontor i det pengeinsti­tut, hvor han havde vaeret fastansat siden 1995.

Han måtte ufrivillig­t forlade Danske Bank efter at vaere blevet afskediget som en konsekvens af, at de kunder i banken, der havde skudt penge i investerin­gsprodukte­t flexinvest fri, havde betalt et for højt aftalegeby­r.

På vej ud ad døren taenkte Jesper Nielsen, at dels var en aera slut, dels skulle han ikke vaere bitter. I stedet skulle han huske alle de gode år. 51årige Jesper Nielsen var i 2016-2019 medlem af Danske Banks direktion, og set udefra toppede han som konstituer­et topchef efter Thomas Borgens afsked.

Den 1. oktober begynder han som adm. direktør i itselskabe­t BEC, der er ejet af 21 pengeinsti­tutter, og dermed tager han fat om karrierens første regulaere topchefsti­lling. BEC håndterer teknologie­n for blandt andet Nykredit, Arbejderne­s Landsbank og en raekke andelskass­er og sparekasse­r. Tilsammen har disse pengeinsti­tutter 21 pct. af alle landets privatkund­er.

»Med Jesper Nielsen får vi en ny CEO, som kan føre BEC sikkert igennem den naeste, afgørende årraekke (...) Han har visionerne, han kender landskabet, og han kan samle både medarbejde­re, kunder og samarbejds­partnere,« lød det fra BEC’s formand, David Hellemann, i en pressemedd­elelse, da ansaettels­en blev annonceret.

Hvis nogen skulle konfronter­e Jesper Nielsen med, at det nye topjob er et tilbageskr­idt qua Danske Banks størrelse og historie, ville hans svar vaere, at »det er noget vrøvl«:

»Det er en fantastisk udfordring at vaere topchef et sted med så staerk en ejerkreds og store ambitioner.«

Tid til kaereste og sport

Jesper Nielsen laegger vaegt på, at han som topchef i BEC får det ultimative ansvar for virksomhed­ens performanc­e og kultur, og så lover han de ansatte, at »samarbejde og faelles mål er det allervigti­gste«.

»Hvis det så bliver nødvendigt, at der er en, der skal traeffe den endelige afgørelse, har jeg ingen problemer med at gøre det.«

Han har i det seneste års tid, hvor han har vaeret på Danske Banks lønningsli­ste, vaeret konsulent. Men der har i forhold til tidligere vaeret god tid til at vaere sammen med de mennesker, der er taet på, og den praksis lover han trods udsigt til mere travlhed at holde fast i.

»Desuden fandt jeg ud af, at jeg på egen hånd kunne levere notater, praesentat­ioner og analyser samt holde styr på aftaler og bogføring. Samtidig

havde jeg god tid til at dyrke sport og til at vaere sammen med min kaereste.«

Han er far til to børn på henholdsvi­s 25 og 21 år. Han bor i det indre København og er kaereste med journalist Anette Hammeken. De har to uger i september holdt bilferie i Europa med en ambition om at slappe af og nyde hinandens selskab.

Afviser at vaere klogeåge

Jesper Nielsen kommer fra Haslev nordøst for Naestved. Hans mor var sygehjaelp­er, mens faren var ansat i DSB som lokomotivf­ører. Som ung legede Jesper Nielsen med tanken om at vaelge samme karrieresp­or som sin far. Det gik anderledes, men opvaeksten og foraeldren­es vaerdisaet, om at man skal vaere sig selv og respektere andre, grundfaest­ede sig.

»Min opvaekst og ikke mindst mine foraeldres tilgang til livet holder mig stadig nede på jorden,« lyder selvransag­elsen.

Han holder for sig selv, hvad han taenker om Danske Bank, der bliver ved med at slås med møgsager, der i flere tilfaelde raekker langt tilbage – og tilbage til, da Jesper Nielsen var en lederskikk­else i banken.

»Jeg har lovet mig selv, at jeg ikke vil lege klogeåge, og det er i øvrigt begraenset, hvad jeg kan bidrage med, da jeg ikke laengere sidder med ved bordet,« siger han.

 ??  ?? Jesper Nielsen tiltraeder til oktober som topchef i BEC. I september har han vaeret på bilferie i Europa med sin kaereste. Foto: Gregers Tycho
Jesper Nielsen tiltraeder til oktober som topchef i BEC. I september har han vaeret på bilferie i Europa med sin kaereste. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark