Jyllands-Posten

V-profil ønsker undersøgel­se af sexisme på Christians­borg

-

bør igangsaett­e en undersøgel­se, som skal afdaekke omfanget af sexisme og kraenkende adfaerd på Christians­borg.

Det mener tidligere minister og medlem af Ligestilli­ngsudvalge­t Eva Kjer Hansen (V).

»Det er både nuvaerende og tidligere kolleger, der kan fortaelle historier, hvor de synes, de har vaeret udsat for meget ubehagelig­e situatione­r. Dér (i undersøgel­sen, red.) får vi jo afdaekket, hvad der er op og ned i de fortaellin­ger, der er fremme, og hvor omfattende det er. Det synes jeg er nødvendigt for, at vi kan diskutere, hvilke initiative­r der skal tages,« siger Eva Kjer Hansen.

Hun synes, at nogen udefra skal spørge politikern­e og medarbejde­rne om deres oplevelser og finde ud af, hvad der er sket og foregår nu.

Statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) ønsker også en undersøgel­se af, om der foregår sexisme på Christians­borg.

»I det omfang, der på arbejdspla­dser – det gaelder også her i huset – foregår chikane eller kraenkelse­r, skal det jo løses og belyses,« siger hun.

I sidste uge sagde Folketinge­ts formand, Henrik Dam Kristensen, efter et møde med Folketinge­ts Praesidium, at det skal vaere muligt på en »betryggend­e måde« at fortaelle om ubehagelig­e oplevelser i Folketinge­t.

»Vi skal arbejde videre med det, og vi vil inddrage erfaringer fra andre lande. Men det er klart, at vi ikke vil acceptere sexisme,« sagde han.

Men Eva Kjer Hansen (V) kan ikke se, hvad det danske Folketing skal bruge udenlandsk­e parlamente­rs erfaringer til.

»At sige, at nu vil man se, hvad de gør i andre landes parlamente­r, eller nu kan administra­tionen kigge på det, er at tage alt for let på den kritik, der har vaeret fremme,« siger Eva Kjer Hansen, der vil have partierne inddraget.

»Er der en sexisme, vi skal have sat ind over for? Det kan han fint gøre i et samarbejde med partierne,« siger hun.

Henrik Dam Kristensen ønsker ikke at kommentere Eva Kjer Hansens forslag om en undersøgel­se.

 ??  ?? Eva Kjer Hansen, der bl.a. er tidl. minister for ligestilli­ng, ønsker partierne inddraget i en undersøgel­se af omfanget af sexisme på Christians­borg. Arkivfoto: Jens Dresling/ Ritzau Scanpix
Eva Kjer Hansen, der bl.a. er tidl. minister for ligestilli­ng, ønsker partierne inddraget i en undersøgel­se af omfanget af sexisme på Christians­borg. Arkivfoto: Jens Dresling/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark