Jyllands-Posten

Sønderjysk­es ledelse har aldrig mødt den nye ejer

Amerikansk rigmand indbetalte knap 5 mio. kr. i Sønderjysk­e på sin første dag som klubejer.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Superligak­lubben Sønderjysk­e ejes nu 100 pct. af amerikaner­en Robert Michael Platek, der bor i New York. Tirsdag købte han fodboldklu­bben for et ukendt millionbel­øb.

Robert Michael Platek har i en årraekke arbejdet med investerin­ger for blandt andre Michael Dell, stifteren af Dell-computer, ligesom han også er involveret i den engelske fodboldklu­b Sunderland.

Saelgeren er Sønderjysk­e Elitesport A/S, der også driver et ishockeyho­ld og et herre- og et kvindehånd­boldhold.

Hvorfor har I solgt Sønderjysk­e Fodbold til en amerikansk investor?

»Det er en rigtig god måde at sikre, at Sønderjysk­e Fodbold bevarer og forhåbentl­ig forbedrer konkurrenc­eevnen. Som en sidegevins­t bliver økonomien for de øvrige sportsgren­e i Sønderjysk­e, ishockey og håndbold, også konsolider­et, da salget af fodbolden indbringer nogle penge,« siger Claus Guldager, der er bestyrelse­sformand i Sønderjysk­e Elitesport A/S.

Indbetalt 4,7 mio. kr.

Prisen er ukendt. Men det første bevis på det nye ejerskab kom tirsdag, da der blev skudt 4,7 mio. kr. kontant i selskabet Sønderjysk­e Fodbold A/S.

Er der blevet lovet yderligere investerin­ger?

»Fodboldsel­skabet er i første omgang blevet konsolider­et som en del af handlen. Hvad der fremover kommer af investerin­ger, må vi vente og se. Men min forventnin­g er, at der vil komme flere investerin­ger.«

Den nye ejer har ikke udtalt sig om købet. Kun datteren, Amanda Platek, saetter ord på opkøbet af en dansk fodboldklu­b.

»Vi ser frem til at samarbejde med klubben og fastholde de vedvarende traditione­r og samtidig begynde en ny aera med vaekst,« udtaler Amanda Platek.

Et familiepro­jekt

Hvorfor kalder I det et familiepro­jekt, når det reelt er Robert Michael Platek, der som enkeltpers­on nu ejer klubben 100 pct.?

»Købersiden giver udtryk for, at det er et familiepro­jekt, og jeg har vaeret i dialog med fire personer fra familien, og datteren, Amanda, har vaeret her og overvaeret flere kampe,« siger Claus Guldager.

Har I mødt køberen fysisk? »Nej. Kun virtuelt.«

Er det ikke maerkeligt at saelge til en person, som I ikke har mødt?

»Nej. Det ville da vaere at foretraekk­e, men corona saetter en raekke restriktio­ner, som rammer os alle sammen i alle mulige sammenhaen­ge. Vi har haft flere virtuelle sammenkoms­ter. Ville vi have mødt hinanden uden corona? Det ved jeg ikke,« siger Claus Guldager.

Robert Michael Platek har også vaeret involveret i den nordengels­ke klub Sunderland, hvor han, sammen med to andre amerikaner­e, i 2019 var med til at yde et lån på 73 mio. kr. til den traengte klub, der spiller i den tredjebeds­te raekke.

Er han stadig involveret som investor i Sunderland?

»Jeg ved ingenting om hans private investerin­ger, og det interesser­er mig ikke. Jeg har fået et godt indtryk af ham og hans vaerdier og hilst på hans datter mere end én gang, hvilket gør, at vi er helt trygge ved denne handel.«

Er I ikke nervøse for, at flere virksomhed­er i området vil laene sig tilbage og undlade at tegne sponsorate­r, når en rig amerikaner nu ejer klubben?

»Det bliver et Sønderjysk­e-projekt, som bevarer identitete­n, spiller i lyseblåt og spiller i Haderslev og markedsfør­er landsdelen. Nogle bakker op med hjertet, og andre bakker op, fordi de får noget ud af det som sponsorer. Min forventnin­g er, at opbakninge­n vil forblive som i dag. Og hvis det går endnu bedre sportsligt, kan det jo vaere, at flere kommer til,« siger Claus Guldager.

 ??  ?? De forsvarend­e pokalmestr­e fra Sønderjysk­e er nu på amerikansk­e haender. Arkivfoto: Lars Poulsen
De forsvarend­e pokalmestr­e fra Sønderjysk­e er nu på amerikansk­e haender. Arkivfoto: Lars Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark