Jyllands-Posten

Premier League forbliver uden tilskuere

Planerne for at lukke tilskuere ind til Premier League udskydes på ubestemt tid.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

De mange danske fodboldfan­s, der hvert år plejer at besøge de engelske Premier League-stadioner, må vaebne sig med tålmodighe­d.

Den engelske regering har valgt at saette planerne om at lade tilskuere komme tilbage til sportsarra­ngementer fra den 1. oktober på pause. Det gaelder fodbolden på topplan, herunder Premier League, siger kabinetmin­ister Michael Gove til BBC.

Regeringen­s plan var ellers i første omgang at lade 1.000 tilskuere komme ind på de lukkede stadioner, men det projekt er nu sat i bero, efter at smittetall­et i England er steget markant den seneste tid.

Forsøgsord­ning afprøvet

I løbet af sommeren havde man ellers forsøgt sig med ordninger, der skulle teste muligheden for at få tilskuere tilbage på laegterne.

I slutningen af august overvaered­e 2.500 tilskuere traeningsk­ampen mellem Brighton og Chelsea, hvilket var første gang i naesten seks måneder, at et Premier League-stadion igen havde fans på tilskuerpl­adserne.

»Vi må se på sportsarra­ngementer med forsigtigh­ed, men vi anerkender også, at sport er en vital del af nationen, og derfor kigger vi på alt, vi kan gøre for at støtte vores atleter og klubber igennem denne svaere tid,« siger Michael Gove.

Flere arbejdsgru­pper har vaeret nedsat for at se på, hvordan man på forsvarlig vis kunne tillade at få tilskuere tilbage på tilskuerpl­adserne.

Samme martsaften som Danmark lukkede ned, tog Liverpool imod Atlético Madrid på Anfield. Den kamp undersøges stadig for at vaere årsag til en stor smittespre­dning i Liverpool, eftersom Madrid på det tidspunkt var ét af de hårdest ramte steder i Europa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark