Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

MEDWATCH

Danmark som EU-lager Fra mediet Altinget lyder det, at Danmark er blevet udvalgt til at opbygge et EU-lager med medicinsk udstyr. Regeringen skal stå for indkøbene, men regningen samles op i Bruxelles.

SHIPPINGWA­TCH

Mindre ophugning Overproduk­tion og afdaempet efterspørg­sel efter olie har ført til, at aeldre tankskibe har fået forlaenget livet som flydende olielagre. Ophugninge­n når et 30-årigt lavpunkt, fremgår det af analyse.

MEDIAWATCH

Sexisme-undersøgel­se Producentf­oreningen har fokus på sexisme i branchen. En ekstern undersøgel­se skal kortlaegge problemets omfang, lyder det fra foreningen.

EJENDOMSWA­TCH

Danica øger i udlandet Pensionsse­lskabet Danica vil øge sin ejendomspo­rtefølje, isaer i udlandet og inden for boliger, siger direktør Michael Nielsen.

ITWATCH

Tilgaengel­ige data

46.000 vaerneplig­tiges sundhedsda­ta og CPRnumre har ligget ubeskyttet på en it-leverandør­s webserver, oplyser Forsvarsmi­nisteriets Personales­tyrelse. Datalaekke­t er blevet indberette­t til Datatilsyn­et.

ADVOKATWAT­CH

Advokater ser på AI Københavns Universite­t har indgået et samarbejde med advokatfir­maet Synch om at komme de juridiske udfordring­er med kunstig intelligen­s til livs.

ENERGIWATC­H

Kapital til Dall Energy Den statslige vaekstfond og Stokbro Invest indskyder 11 mio. kr. i Dall Energy, der om få måneder åbner første grønne fjernvarme­vaerk i Frankrig.

FØDEVAREWA­TCH

Kageselska­b i rødt

Efter 20 år med millionove­rskud i Svendborg-selskabet Royal Biscuit trak et par retssager og nogle mistede agenturer resultatet ned med naesten 9 mio. kr. i 2019.

AGRIWATCH

Kaempe svinefarm solgt 1.000 hektar og 100.000 slagtesvin er blevet handlet, da storlandbr­uget Eskelund har fundet en køber efter laengere tids søgen. Ny ejer er svineprodu­cent Niels Rauff.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark