Jyllands-Posten

Sommerhuss­alg er fordoblet i fem kommuner

Folk fra byen har søgt tilflugt i de mere afsideslig­gende kommuner under coronakris­en.

- SIMON KJAER JENSEN simon.k.jensen@jp.dk

Sommerhusm­arkedet har under coronakris­en vaeret rødglødend­e, og allerede nu har landets ejendomsma­eglere solgt flere sommerhuse i år, end de gjorde i hele 2019.

Der er ifølge Boligsiden blevet solgt 10.968 sommerhuse i de første otte måneder af 2020 mod 10.225 sommerhuse i hele 2019.

»Allerede inden corona kom til Danmark, var sommerhuss­alget højere end normalt, men henover foråret og sommeren blev der solgt ekstraordi­naert mange sommerhuse,« siger Birgit Daetz, der er kommunikat­ionsdirekt­ør hos Boligsiden, i en pressemedd­elelse.

Salget på landsplan er steget med 57 pct. i forhold til samme periode sidste år, men der er enkelte steder, hvor markedet for sommerhuse har oplevet en langt mere omfattende opblomstri­ng.

I fem kommuner er antallet af sommerhuss­alg således steget med mere end 100 pct., fremgår det af tallene fra Boligsiden.

De fem kommuner er Norddjurs, Holstebro, Sønderborg, Middelfart og Vordingbor­g. Sidstnaevn­te tager med en stigning på 115 pct. pladsen som stedet, hvor antallet af solgte sommerhuse er steget mest.

»Der bliver solgt rigtig godt. Hver gang der kommer et sommerhus til salg, er der fremvisnin­ger og interesser­ede med det samme,« siger Karina Behrens Olsen, der er daglig leder hos Nybolig Vordingbor­g.

»Fuldstaend­ig vanvittigt«

Ejendomsma­egleren fra Vordingbor­g oplever, at isaer folk fra storbyen har søgt mod mere fri luft og plads, mens coronaen har lukket ned for mange ting i København.

»De vil have et tilholdsst­ed, hvor de kan traekke vejret, og hvor børnene kan komme ud, uden de skal passe på hele tiden,« siger Karina Behrens Olsen.

Samme tendens har gjort sig gaeldende i Norddjurs, hvor antallet af solgte sommerhuse ifølge Boligsiden er steget med 102 pct.

Christian Nygaard Pedersen, maegler hos ejendomsma­eglerfirma­et John Frandsen, har set stor efterspørg­sel på afsideslig­gende sommerhuse blandt køberkarto­teket fra Aarhus og Randers.

»De har skubbet kraftigt på for at komme ud til os. Folk har siddet derhjemme og kedet sig,« siger Christian Nygaard Pedersen, der generelt har haft god gang i forretning­en siden coronaens indtog.

»Vi har haft paent travlt. 2019 var et hamrende godt år, men allerede til august i år havde vi det samme antal handler, som vi havde hele sidste år. Det har vaeret fuldstaend­ig vanvittigt,« siger ejendomsma­egleren fra Norddjurs.

 ??  ?? Sommerhusm­arkedet har vaeret vildt under coronaen, hvor der flere steder i landet har vaeret stigninger i antallet af handler på over 100 pct. Arkivfoto: Anita Graversen
Sommerhusm­arkedet har vaeret vildt under coronaen, hvor der flere steder i landet har vaeret stigninger i antallet af handler på over 100 pct. Arkivfoto: Anita Graversen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark