Jyllands-Posten

Børsmillia­rder skal øge

Børsnoteri­ngen markerer ifølge den danske direktør kulminatio­nen på kapitel ét i Unitys historie. Kapitel to handler om at bevaege sig fra spilindust­rien og ind i andre brancher.

- RENE DEICHGRAEB­ER KASPER BRØNDGAARD rene.deichgraeb­er@finans.dk kasper.b.andersen@finans.dk

Den succesfuld­e børsnoteri­ng af Unity Technologi­es i USA bliver ikke fejret med musik og champagne, men med produkter, ansaettels­er og investerin­ger, for det danske techselska­b har langtfra forløst sit fulde potentiale.

Det fortaeller direktøren for Unity Technologi­es i Danmark, Anders Peter Kierbye Johansen, i forlaengel­se af selskabets opsigtsvae­kkende entré hos Nasdaq i New York, hvor aktiekurse­n fredag sluttede i 68 dollars.

Det var et hop på hele 30 pct. i forhold til introdukti­onskursen på 52, der i forvejen havde spraengt Unitys kursspaend.

Børsnoteri­ngen betyder, at selskabet nu er mere end 100 mia. kr. vaerd, hvilket frigiver kapital til det naeste kapitel i Unitys historie, sådan som direktøren betegner det.

Vil have fat i nye brancher

»Muligheder­ne er enorme, fordi vi kan investere i flere ting samtidig og måske tre-firedoble produktpor­teføljen.

På den måde kan vi forløse teknologie­ns potentiale. Eksempelvi­s kan vi i højere grad henvende os til medie-, bil-, arkitekt- og byggebranc­hen og på sigt også musikmarke­det,« forklarer Anders Peter Kierbye Johansen om softwareva­erktøjet.

Oprindelig­t var den danske teknologi alene målrettet spiludvikl­ere. Men Unitys intuitive programmer­ingsmotor har vist sig at kunne anvendes af vidt forskellig­e forretning­er til vidt forskellig­e formål i takt med digitalise­ringen af alle dele af erhvervsli­vet og forsimplin­gen af brugergrae­nseflader.

Derfor stiller selskabet sig ikke tilfreds med at sidde på mere end halvdelen af det globale marked for spilmotore­r, men vil i kraft af udvik

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark