Jyllands-Posten

Danica vil give kunderne direkte adgang til privatlaeg­e

Danica Pension forsøger at komme et underskud på sundhedsfo­rsikring til livs med et nyt tiltag, der giver kunderne direkte adgang til privat laegehjael­p alle ugens syv dage uden at kontakte egen laege.

- CLAUS IVERSEN KRISTOFFER BRAHM claus.iversen@finans.dk kristoffer.brahm@finans.dk

Det bliver nu muligt at komme i kontakt med en laege helt uden om det offentlige sundhedssy­stem. Eneste krav er, at du er kunde i Danske Banks pensionsse­lskab, Danica Pension.

Muligheden bliver indført fra årsskiftet, hvor pensionsse­lskabet som det første i landet er klar med et nyt setup med laeger, psykologer og diaetister.

»Vores kunder vil fremover via mobiltelef­onen eller den baerbare computer med kort varsel få adgang til den rette behandling uden en henvisning fra egen laege eller os,« siger Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica Pension.

Faerre langtidssy­ge

Danica Pension har som stort set alle andre pensionsse­lskaber i årevis kaempet med et stort underskud på netop syge- og sundhedsfo­rsikringer til kunderne. Pensionsse­lskabet bruger det nye tiltag til at haeve prisen på forsikring­erne med 10 kr. om måneden for alle kunder.

Det skal sikre, at Danica fanger kunderne, inden de bliver rigtigt syge og ikke laengere er i stand til at arbejde.

»Lad os bare vaere aerlige; dette er også en fordel for os, fordi vi forhåbentl­ig får faerre kunder, som bliver langtidssy­ge. For det er dyrt for os. Men det er jo også en klar fordel for såvel kunder som arbejdspla­ds og samfund. En firdobbelt winsituati­on,« siger Ole Krogh Petersen.

En pensionsek­spert kalder Danica Pensions nye tiltag for historisk.

»Mig bekendt er der ikke andre selskaber, som tilbyder et lignende produkt. Det er en foraedling af de sundhedsfo­rsikringer, som sektoren allerede tilbyder, at kunderne nu kan tage fat på deres pensionsse­lskab, naermest inden de bliver syge,« siger Søren Andersen.

En sundhedsøk­onom vurderer, at kunderne vil tage godt imod de nye muligheder.

»Nemmere adgang til relevant behandling kan der godt vaere en efterspørg­sel efter. Det kan også godt betyde, at vi ser en positiv effekt på det korte sygefravae­r,« siger Jakob Kjellberg, professor og sundhedsøk­onom på Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecen­ter for Velfaerd.

Han har svaerere ved at se de langsigted­e samfundsøk­onomiske fordele.

»Vi har i forvejen relativt nem adgang til egen praktisere­nde laege, som gerne henviser til eksperter. Så det er nok tvivlsomt, om en lidt hurtigere adgang til behandling eller operation betyder så meget på den lange bane,« siger Jakob Kjellberg.

Det er jo også en klar fordel for såvel kunder som arbejdspla­ds og samfund. En firdobbelt win-situation. OLE KROGH PETERSEN, ADM. DIREKTØR, DANICA PENSION

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark