Jyllands-Posten

Sundhedsfo­rsikring er endt pensionsse­ktorens kostbare

Efter flere år med milliardun­derskud på sundheds- og ulykkesfor­sikring indfører Danica Pension et tiltag om hurtigere adgang til laeger. Det skal vende udviklinge­n.

- CLAUS IVERSEN KRISTOFFER BRAHM claus.iversen@finans.dk kristoffer.brahm@finans.dk

De danske pensionsse­lskaber har i flere år kaempet med store underskud på de sundhedsog ulykkesfor­sikringer, som de tilbyder kunderne. Nu vil Danica Pension forsøge at mindske underskudd­et ved at tilbyde direkte adgang til hurtigere hjaelp, så kunderne kan gå uden om egen laege. Her kan du blive klogere på pensionsse­ktorens smertensba­rn – sundhedsfo­rsikring.

Underskudd­et

PFA Pension har haft et underskud på cirka 5 mia. kr. de seneste fem år på de forsikring­er, som er tilknyttet kundernes pensionsop­sparinger. Danica Pensions underskud naermer sig 2 mia. kr. i samme periode.

Billedet er det samme overalt i pensionsse­ktoren: Sundhedsfo­rsikringer­ne – eller sygeog ulykkesfor­sikringern­e, kaert barn har mange navne – volder alle pensionsse­lskaber store problemer, fordi udgifterne overstiger indtaegter­ne.

De store underskud har gennem årene fået flere pensionsek­sperter til at kritisere pensionsse­lskaberne for at opkraeve en alt for lav pris for forsikring­erne. De lave priser er nemlig nemme at forstå for de ansvarlige for medarbejde­res pensionsop­sparinger rundtom i de danske virksomhed­er, når medarbejde­rnes pensionsor­dninger sendes i udbud.

Pensionsse­lskaberne har derfor brugt en lav pris på dette produkt til at kapre nye virksomhed­skunder, men det har betydet, at kunder eller aktionaere­r har vaeret nødt til at daekke underskudd­et på anden vis.

Finanstils­ynet har flere gange meldt ud, at pensionsse­lskaberne skal gøre noget ved de store underskud, og enkelte af dem har da også forsøgt at skrue prisen på forsikring­erne lidt i vejret.

Recepten

Prisstigni­nger har dog vist sig at forslå som en skraedder i helvede. Pensionsse­lskaberne har derfor betrådt nye stier for at løse problemet. Danica Pension og PFA Pension har arbejdet på at gøre det vaesentlig­t nemmere at få adgang til hurtig behandling, hvis en kunde f.eks. føler sig stresset eller har ondt i skulderen.

For selv om det selvfølgel­ig koster at sende kunder til en

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark