Jyllands-Posten

Efter 50 år: Han er en arbejdshes­t, som man altid kan regne med

Nazif Misimi er den blot tredje medarbejde­r inden for de seneste 30 år, som kan fejre 50-års jubilaeum i Carlsberg. Han er vellidt og en arbejdshes­t, lyder det fra hans chef.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Nazif Misimi voksede op i Jugoslavie­n under beskedne kår med en drøm om at blive økonom. Det lykkedes at komme ind på universite­tet, men efter kort tid valgte han alligevel at stoppe på sin uddannelse. Der var brug for penge til familien, og under den davaerende jugoslavis­ke praesident Tito var det tilladt at rejse ud af landet.

Første stop for Nazif Misimi blev Vesttyskla­nd, men efter et halvt års tid søgte han mod Danmark, hvor storebrode­ren havde slået sig ned. Han fandt et vaerelse til leje, og han fik et job.

Det var i Fabrikspar­ken i Glostrup på et lager og tapperi, som involvered­e CocaCola. Siden kom det ind under Carlsberg-koncernen, og arbejdspla­dsen rykkede til Taastrup og betegnes som Carlsberg Logistikce­nter Øst, også kendt som Terminalen.

Nu kan den 69-årige Nazif Misimi fejre 50-års jubilaeum. For at komme i betragtnin­g som jubilar i denne skala skal man i 50 år have vaeret ansat i Carlsberg Danmark, herunder i Tuborg og på Coca-Cola-tapperiet. Nazif Misimi modtager ligeledes Carl Jacobsens guldmedalj­e.

Nazif Misimi er den blot tredje 50-års jubilar siden 1990. Han har formelt jubilaeum onsdag, og på fredag fejres han i Carlsbergs museum i Valby, hvor der bliver afsløret et portraet af Nazif Misimi. Portraette­t er skabt af billedkuns­tner Mikael Melbye, og Nazif Misimi bliver den 152. medarbejde­r i Carlsberg, der portraette­res. Traditione­n med portraette­r blev indført i 1896 af brygger Carl Jacobsen, der valgte, hvem der skulle males.

Efter hans død er den aere alene tilfaldet 50-års jubilarer.

Snakkesali­g og vellidt

»Misimi, som vi kalder ham, er en arbejdshes­t, som man altid kan regne med,« fastslår Ronny Fuglsang Jespersen, firstlinel­eder i logistikce­ntret og Nazif Misimis naermeste chef.

»Misimi er imødekomme­nde, snakkesali­g og nysgerrig på, hvordan andre mennesker er, og han er vellidt blandt sine kolleger.«

Selv om han nu som før er lageropera­tør, er det markant anderledes arbejdsfor­hold end i 1970’erne.

»Det var dengang langt hårdere, fordi det foregik med håndkraft. Vi fyldte på flasker, og herefter løftede vi kasser på lastbilern­e,« fortaeller Nazif Misimi.

Dengang var der produktion af øl og vand på Sjaelland. Men produktion­en har i årevis ligget i Fredericia.

»I Taastrup håndterer vi de paller med øl og vand, som kommer med godstog, og vi laesser dem over på lastbiler. Det manuelle arbejde er meget begraenset,« lyder det fra Nazif Misimi, der kører truck og elhest.

For nogle år siden kom Nazif Misimi på grund af et forkert løft til skade med sin ryg.

Han viser det sted nederst på ryggen, hvor smerterne typisk huserer.

»Men ellers har jeg det godt og stopper, mens legen er god.«

Han har i flere år haft som et mål at blive 50-års jubilar, og efter afsløringe­n af portraette­t på fredag går han på pension.

»Jeg kommer til at savne mine kolleger, men glaeder mig til gengaeld til at spille en masse petanque, passe vores nedlagte landbrug i Roskilde og vaere sammen med vores børn og børnebørn.«

Er gift og har tre børn

Nazif Misimi blev i 1975 gift med Joan Yvonne Steffensen – siden Misimi til efternavn. Hun arbejdede 37 år i Nets, inden hun valgte »en lukrativ fratraedel­sesordning«, som hun siger. De har tre børn. Den ene er it-specialist, den anden er murer, mens den tredje er biolog.

»Jeg tog aldrig nogen uddannelse i Danmark, fordi jeg havde travlt med at tjene penge, og det er gået så staerkt. Hvad blev der af alle de år?« lyder det fra Nazif Misimi.

Han har tjent omkring 30.000 kr. brutto om måneden og har med egne ord en god pension.

»Vi har også haft mulighed for at spare op. Så vi skal bestemt ikke klage og skal helt sikkert ud at se verden, når det igen bliver muligt,« siger jubilaren.

 ??  ?? Nazif Misimi fortaeller, at det er blevet et mindre hårdt arbejde, end dengang han begyndte for 50 år siden. Foto: Sofia Busk
Nazif Misimi fortaeller, at det er blevet et mindre hårdt arbejde, end dengang han begyndte for 50 år siden. Foto: Sofia Busk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark