Jyllands-Posten

Soldater på weekend-mission i naturen

Bliv ikke overrasket, hvis du møder en soldat i naerheden af lufthaven i den kommende weekend.

-

Haerhjemme­vaernsdist­rikt Østjylland afholder i weekenden 25.-27. september beredskabs­øvelse. Den finder primaert sted i det østlige Djursland, øst for Stubbe Sø og omkring Tirstrup Lufthavn. Der er tale om en øvelse, hvor soldater og enheder traenes i forskellig­e discipline­r.

»Du kan derfor forvente at møde både kampklaedt­e soldater, militaere køretøjer og høre skydning med løs ammunition flere steder på Djursland i weekenden,« oplyser oversergen­t Klaus Gunnestrup.

Samtidig med øvelsen gennemføre­s certificer­ing af soldater til Hjemmevaer­nets Beredskabs­styrke, der udgøres af soldater med en saerlig høj uddannelse­smaessig status. De traenes saerligt med fokus på discipline­rne bevogtning, skydning, førstehjae­lp, og de skal vaere i god fysisk form. Og så skal de årligt gennemføre en godkendels­escertific­ering for at indgå i styrken.

Lokale hjemmevaer­nskompagni­ers stabe og kommandode­linger, fra Samsø over Odder, Aarhus, Favrskov, Djursland og til Randers, traener også med, når de øver deres faerdighed­er i føring og kommunikat­ion i et scenariesp­il, der skal gøre dem bedre til at samarbejde og løse opgaver, hvis samfundet har brug for det.

Der bliver altså tale om en weekend i Hjemmevaer­nets tegn, hvor du kan møde soldater flere steder i Østjylland.

»Der er truffet aftaler med berørte lodsejere, men skulle du utilsigtet blive overrasket af en soldat, beklager vi på forhånd eventuelle gener,« siger oversergen­ten.

Øvelsen forventes afsluttet søndag den 27. september kl. 12.00.

 ??  ?? Du kan støde ind i kampklaedt­e hjemmevaer­nssoldater som disse i den kommende weekend. Foto: Klaus Gunnestrup
Du kan støde ind i kampklaedt­e hjemmevaer­nssoldater som disse i den kommende weekend. Foto: Klaus Gunnestrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark