Jyllands-Posten

Reumertstj­ernedrys til Aarhus Teater

Aarhus Teater blev haedret ad flere omgange ved årets uddeling af Reumert-priser.

- TINA BRYLD tina.bryld@jp.dk

Nok blev saesonen afbrudt lige pludseligt og nogle forestilli­nger helt aflyst.

Men 2020 blev alligevel et godt år for Aarhus Teater, som mandag aften ved årets Reumert-uddeling høstede flere priser.

Teatrets version af Kaj Munks ”Ordet” blev således haedret som Årets Forestilli­ng 2020 ved prisuddeli­ngsshowet mandag aften på Folketeatr­et i København, hvor 25 priser blev uddelt i 18 kategorier.

Det var instruktør­en Anja Behrens, der stod for forestilli­ngen, hvor skuespille­rgaester som Henrik Birch og Morten Suurballe havde rollerne som henholdsvi­s den grundtvigi­anske storbonde Mikkel Borgen og den indremissi­onske leder i sognet, Peter Skraedder, der tørner sammen, fordi førstnaevn­te ikke vil have, at hans søn gifter sig med sidstnaevn­tes datter, netop pga. deres forskellig­e tilgang til religion.

Det hele var sat op i en meget markant og minimalist­isk scenografi, som David Gehrt, Aarhus Teaters husscenogr­af, har kreeret med sort sand indenfor en sort, rund badebro og en film kørende på bagvaeggen.

Syv nominering­er

Desuden modtog Aarhus Teaters tidligere husinstruk­tør Sargun Oshana prisen som Årets Instruktør for ”Denungewer­therslidel­ser”, der blev til i et samarbejde mellem Aarhus Teater og teatret Sort/Hvid, mens Christian Albrechtse­n og Mathias Hersland vandt prisen for Årets scenedesig­n for Bowie-musicalen ”Lazarus”, som havde premiere på Aarhus Teater i forbindels­e med festugen i 2018 og derefter også spillede på Det Kongelige Teater. Endelig fik teatrets nye ensemblesk­uespiller Mette Klakstein Wiberg Talentpris­en, for sin medvirken i ”Manifest for skrøbelige autoritete­r” på teatret.

Teatret var nomineret syv gange for fire forskellig­e forestilli­nger og blev altså en af de store prisvinder­e ved Årets Reumert 2020.

Det var også under Aarhus Festuge og i ugerne derefter, at teatergrup­pen Signa spillede ”Det åbne hjerte”, hvor publikum blev taget med på en slags empatikurs­us, der varede i 12 timer og udspillede sig om natten på det gamle amtssygehu­s. Den forestilli­ng blev haedret med prisen for Årets performanc­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark