Jyllands-Posten

»Vi er gået fra spillere, som havde spillet i Finland til folk med NBA-erfaring«

Morten Sahlertz har vaeret vidne til størstedel­en af Bakken Bears' europaeisk­e udvikling, siden han debuterede i 2006. Onsdag kan de tage endnu et skridt.

- PHILIP SELMANN philip.selmann@jp.dk

Han kan godt blive rørt ved tanken.

Da Morten Sahlertz debuterede for Bakken Bears i 2006, havde basketball­klubben spillet 12 europaeisk­e kampe. Siden er det blevet til 106 opgør udenfor den danske liga, og den 31-årige forward fra Lystrup har vaeret med på størstedel­en af aarhusiane­rnes internatio­nale rejse.

Onsdag spiller Bakken Bears sin første kvalifikat­ionskamp til Champions League, når holdet møder israelske Hapoel Tel Aviv på Cypern. Morten Sahlertz er stolt over, hvor langt hele organisati­onen har rykket sig.

»På de første ture kørte vi 12 timer i bus, spillede kamp og kørte hjem igen. Hele opbygninge­n var anderledes, og vi var måske ikke klar til europaeisk­e kampe. I dag er det vildt profession­elt, og vi ankommer en eller to dage før kampen, så vi kan traene og blive klar. Det er stort at vaere med til,« siger han.

Kedeligt uden Europa

På naer et par saesoner i henholdsvi­s Horsens IC og norske Tromsø har Morten Sahlertz spillet hele sin karriere for Bakken Bears. Han har sjaeldent vaeret en del af den aarhusians­ke startopsti­lling eller fået flest minutter på banen, men det har ikke fået den 198 centimeter høje spiller til at se sig om efter en anden arbejdsgiv­er. De europaeisk­e udfordring­er har holdt basketball­spilleren i Aarhus.

»Det har vaeret let for mig at sige, at jeg gerne vil vaere en del af Bakken Bears. Der er nogle gode hold i den danske liga, og vi får modstand her og der, men jeg føler, at hvis vi ikke havde det europaeisk­e ved siden af, så ville det blive en lang og kedelig saeson. Det er bare noget andet at prøve kraefterne af i Europa, og muligheden har helt sikkert givet mig noget ekstra motivation,« siger Morten Sahlertz.

Når de danske mestre onsdag går på gulvet på Cypern, er det med en fast stamme af spillere fra de seneste par saesoner som Ryan Evans, Tylor Ongwae og Michel Diouf tilsat nye profiler i form af Justin Dentmon og DeVaughn Akoon-Purcell, der begge har

NBA-erfaring. Ifølge Morten Sahlertz er det et tydeligt billede på Bakken Bears’ udvikling.

»Vi er gået fra have spillere, som måske havde prøvet at spille i Finland eller en anden europaeisk liga til nu at kunne skaffe nogen med NBA-erfaring, og det er stort. Vi har formået at øge vores niveau samtidigt med, at vi har holdt fast i kernen på holdet. Det har medvirket, at vi ikke har skullet starte forfra med genopbygni­ngen af holdkemien, og det har vaeret nemmere at spille de nye ind i truppen,« siger han.

Har, hvad der skal til

I de forrige tre saesoner har aarhusiane­rne deltaget i Fiba Europe Cup, som er trinnet under Champions League. Her har holdet klaret sig frem til semifinale­rne to gange i henholdsvi­s 2020 og 2018, og ifølge Morten Sahlertz ville der automatisk opstå forventnin­ger om, at truppen burde kunne gentage de tidligere praestatio­ner, og han håber, at Bakken Bears får mulighed for at prøve kraefterne af i Champions League.

Med tilføjelse­rne af Justin

Dentmon og DeVaughn Akoon-Purcell vil det vaere en skuffelse, hvis ikke aarhusiane­rne kvalificer­er sig til Champions League-gruppespil­let, mener Morten Sahlertz. Klubben har, hvad der skal til for at gå videre på trods af, at opgøret mod Hapoel Tel Aviv bliver afgjort over én kamp.

»Der er en risiko for, at vi rammer nogen, som bare har en fantastisk dag, og så kan det hurtigt gå den gale vej. Over to kampe er vi bedre end de fleste, og vi ville kunne rette op på det meste i et returopgør. Men jeg føler, at vi har fået stablet et godt hold på benene, som igen i år er gode til at spille i et meget højt tempo og presse modstander­en ud i dumme situatione­r, hvor de mister bolden,« siger Morten Sahlertz.

Mandag fløj han og resten af truppen til Cypern, hvor de siden har forberedt sig på holdets naeste europaeisk­e eksamen. Hvorvidt gruppespil­let bliver en realitet afgøres onsdag eftermidda­g klokken 15.30. Vinder Bakken Bears, går de videre til finalekamp­en fredag den 25. september.

Der er nogle gode hold i den danske liga, og vi får modstand her og der, men jeg føler, at hvis vi ikke havde det europaeisk­e ved siden af, så ville det blive en lang og kedelig saeson MORTEN SAHLERTZ, BAKKEN BEARS

 ??  ?? I 2012 vendte Morten Sahlertz (th.) hjem til Aarhus og Bakken Bears efter en saeson i henholdsvi­s Horsens IC og norske Tromsø. Foto: Mikkel Berg Pedersen/ Ritzau Scanpix.
I 2012 vendte Morten Sahlertz (th.) hjem til Aarhus og Bakken Bears efter en saeson i henholdsvi­s Horsens IC og norske Tromsø. Foto: Mikkel Berg Pedersen/ Ritzau Scanpix.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark