Jyllands-Posten

Pianist afslutter sine studier med koncert i musikhuset

-

Pianist og klaverlaer­er på Holstebro Musikskole Elisabeth Colding Sivertsen afslutter sine studier i solistklas­sen ved Det Jyske Musikkonse­rvatorium med en debutkonce­rt fredag den 25. september kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus, Lille Sal.

Repertoire­t ved koncerten består af både ukendt og mere kendt klavermusi­k. Colding Sivertsen indleder med ”Fem Bagateller” af den nulevende australske komponist Carl Vine, der komponerer i en moderne, melodisk stil. Desuden er der vaerker af Rachmanino­v og Beethoven på programmet samt en raekke af Dvoraks elskede slaviske danse i arrangemen­t for firhaendig­t klaver, sammen med pianisten Xenia Frederikse­n, fremgår det af en pressemedd­elelse fra musikkonse­rvatoriet.

Elisabeth Colding Sivertsen er førstepris­vinder ved flere nationale og internatio­nale konkurrenc­er, bl.a. Nikolaï Rubinstein-konkurrenc­en i Paris. Hun har optrådt som solist med både danske og udenlandsk­e symfoniork­estre og har spillet både solokoncer­ter og familiekon­certer i ind- og udland.

Colding Sivertsen begyndte at spille klaver som syvårig og blev som 18-årig optaget på Det Kgl. Danske Musikkonse­rvatorium i København. I 2007 måtte hun imidlertid afbryde sine studier i solistklas­sen i København pga. en skade. I 2018 kunne hun genoptage soliststud­ierne, denne gang hos Martin Lysholm Jepsen og Søren Rastogi ved Det Jyske Musikkonse­rvatorium.

Som teenager var Elisabeth Colding Sivertsen i en årraekke på sommerferi­eophold hos flere klaverpaed­agoger i Serbien og Bulgarien.

Colding Sivertsen underviser også på talent- og MGK-niveau og har forberedt adskillige elever til MGK-optagelses­prøver og til konkurrenc­edeltagels­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark