Jyllands-Posten

Ulrik Wilbek overvejer at stille op som naestforma­nd

-

Borgmester i Viborg og tidligere håndboldla­ndstraener Ulrik Wilbek (V) vil ikke afvise at stille op som naestforma­nd for Venstre efter Inger Støjberg (V).

Det siger han

Stifts Folkeblad.

»Jeg har fået mange opfordring­er, og det vil jeg gerne overveje,« siger han.

Posten som naestforma­nd i Venstre er i spil, efter at partiets forretning­sudvalg bad Inger Støjberg om at traekke sig, hvilket hun gjorde kort før nytår.

Det blev hun bedt om, da tilliden mellem hende og formand Jakob Ellemann-Jensen var vaek, efter at Inger Støjberg offentligt flere gange var gået imod Ellemanns linje. til Viborg

Partiet arbejder nu på at indkalde og afholde et ekstraordi­naert landsmøde, hvor medlemmern­e kan vaelge en ny naestforma­nd.

Ingen kandidater har endnu meldt sig på banen.

Ulrik Wilbek fortaeller til Viborg Stifts Folkeblad, at han kun stiller op, hvis tre krav er opfyldt. Han vil kunne fortsaette som borgmester i Viborg, have en mindre synlig rolle end den tidligere naestforma­nd og ikke ende i et kampvalg.

»Naestforma­nden skal vaere 100 pct. loyal over for formanden. Og det er en post, hvor man primaert spiller en rolle på de interne linjer. En, som stiller de fraekke spørgsmål og er med til at laegge strategier. Det vil i givet fald ikke vaere mig, som kommer med en stribe politiske udmeldinge­r,« siger han til avisen og understreg­er, at han endnu ikke er officiel kandidat.

Med Inger Støjbergs afgang som naestforma­nd fortsatte en endog meget turbulent periode for Venstre.

I 2019 betød et voldsomt formandsop­gør drevet af baglandet, at både formand Lars Løkke Rasmussen og naestforma­nd Kristian Jensen gik af.

Efterfølge­nde blev Jakob Ellemann-Jensen valgt til formand. Inger Støjberg blev valgt til naestforma­nd efter et kampvalg mod Ellen Trane Nørby, der nu stiller op som borgmester­kandidat i Sønderborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark