Jyllands-Posten

Historisk dyk i Aalborg Lufthavn

Flytrafikk­en faldt markant i Aalborg Lufthavn. Men lufthavnen klarer sig trods alt bedre end København og Billund.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Aalborg Lufthavn har mistet naesten to tredjedele af passagerer­ne i 2020 i forhold til året før.

Ligesom andre lufthavne blev Aalborg hårdt ramt, da coronakris­en førte til lukkede graenser og en lang raekke restriktio­ner, som gav et kraftigt fald i rejselyste­n og flytrafikk­en.

512.500 passagerer benyttede Aalborg Lufthavn i fjor, mens tallet i 2019 var 1.462.507.

2020 begyndte ellers godt – de første to måneder med mange fly til skidestina­tioner og fyldte fly på flyvninger­ne til De Kanariske Øer.

Men udviklinge­n vendte midt i marts, da store dele af Danmark lukkede ned. Stort set al trafik til og fra lufthavnen blev sat på pause, og 85 pct. af medarbejde­rne blev sendt hjem.

Det er først og fremmest udenrigstr­afikken og chartertra­fikken, som traekker ned.

Den faldt med henholdsvi­s 76 og 80 pct., fordi de danske myndighede­r frarådede rejser til langt de fleste lande i Europa.

Til gengaeld har indenrigst­rafikken skabt nogen aktivitet i lufthavnen under hele pandemien. Trafikken på indenrigsr­uten til København, som er Danmarks største, faldt dog stadig med 54 pct.

De forholdsvi­s mange passagerer på indenrigsr­uten betød, at lufthavnen havde et samlet passagerta­b på 65 pct. Lufthavnen­e i København og Billund har til sammenlign­ing mistet omkring 75 pct. af de rejsende.

Aalborg Lufthavn glaeder sig også over, at der er kommet øget konkurrenc­e på ruten til København, idet flyselskab­et DAT er begyndt at flyve på ruten, hvor SAS og Norwegian flyver med staerkt nedsat kapacitet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark