Jyllands-Posten

Danske Bank-direktører halter langt efter rivalernes

Danske Bank har den mindst erfarne og mest internatio­nale direktion blandt landets store banker.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Den øverste ledelse i Danmarks største bank, Danske bank, adskiller sig på to punkter – erfaring og nationalit­et – markant fra de andre storbanker­s.

Fremtiden byder på flere ikke-danske bankdirekt­ører i de store banker, vurderer to headhunter­e. Få her forklaring­en på, hvordan det haenger sammen.

Erfaringen

Danske Banks direktion har markant mindre erfaring end direktione­rne i de andre store danske banker, herunder

Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord.

De otte direktions­medlemmer i Danske Bank har i snit 2,1 års anciennite­t i deres nuvaerende job. Snittet ligger på 11,2 år i de tre andre store banker.

De to topchefer i Jyske Bank og Spar Nord – Anders Dam og Lasse Nyby – har hver isaer 25 års anciennite­t i jobbet. Dermed overgår de enkeltvis den samlede direktion i Danske Bank, som tilsammen kan mønstre 17 års erfaring i deres nuvaerende job.

»Det er jo ikke, fordi Danske Banks nye direktions­medlemmer mangler bankerfari­ng. Men erfaringen med at drive bank i Danmark er hos flere begraenset, og det er et minus,« siger Per Grønborg, aktieanaly­tiker i erhvervsog investerin­gsbanken SEB.

Han peger på, at forståelse for den hjemlige måde at gøre tingene på – også kaldet kultur – kan have stor betydning.

»Vi så for nylig, at Finanstils­ynet kritisered­e Danske Banks kreditstyr­ing. Og det er altså, selv om den ansvarlige for området har rigtig mange års erfaring med netop kredithånd­tering. Men han har ikke stor erfaring med, hvad det danske tilsyn forventer og kraever på kreditside­n, og det er altså vigtigt, når størstedel­en af ens forretning ligger i Danmark,« siger Per Grønborg.

Internatio­nalisering­en

Ud over at have den mindst erfarne direktion af de store banker skiller Danske Bank sig ud ved at have den klart mest internatio­nale.

Kun to af bankens otte direktions­medlemmer – Carsten Egeriis og Karsten Breum – har dansk pas.

Ifølge to headhunter­e, Mette Aagaard fra Spencer

 ??  ?? Danske Banks øverste topchef, Chris Vogelzang, har godt halvandet års erfaring i banken, mens gennemsnit­tet i direktione­n er 2,13 års erfaring. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto
Danske Banks øverste topchef, Chris Vogelzang, har godt halvandet års erfaring i banken, mens gennemsnit­tet i direktione­n er 2,13 års erfaring. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark