Jyllands-Posten

Formand: Ansøgning om nødpasning er ikke rimelig

Foraeldreo­rganisatio­n mener, at nødpasning­en i Aarhus bør vaere som i København. I Aarhus er 916 børn indtil videre skrevet op.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Ansøgning om nødpasning i Aarhus er unødvendig komplicere­t og kan betyde, at nogle foraeldre føler sig mistaenkel­iggjort.

Det ener Cecilie Harrits, formand for Skole og Foraeldre Aarhus, der repraesent­erer foraeldre og bestyrelse­r på 39 aarhusians­ke folke- og specialsko­ler.

»Alle foraeldre er med på, at hvis man har muligheden for at bidrage ved at holde sine børn hjemme, så gør man det. Foraeldren­e skal ikke mistaenkel­iggøres eller føle det som et problem, at de har brug for nødpasning. Men sådan kan det opleves, når Aarhus Kommune benytter den centrale ansøgnings­procedure,« siger hun.

Bør kigge mod København

I Aarhus skal foraeldre med pasningsud­fordringer udfylde en ansøgning til kommunens pladsanvis­ning, hvori de skriver, hvorfor de søger om nødpasning, eller om der er sociale forhold, som gør, at nødpasning er nødvendig.

Cecilie Harrits opfordrer Børn og Unge-forvaltnin­gen til at skaeve til Københavns Kommune, som på sin hjemmeside oplyser, at nødpasning skal aftales mellem foraeldre og den enkelte skole og fritidshje­m. Hvis Aarhus Kommune holder fast i, at pladsanvis­ningen skal holde øje med nødpasning, ser foraeldref­ormanden gerne, at det i højere grad sker via en tilmelding end en ansøgning.

»Det er ikke rimeligt, at foraeldre får at vide, at ordningen er sundhedsfa­gligt okay, men på den anden side kan stå med en følelse af, at det alligevel ikke er helt okay, fordi de så ikke udviser samfundssi­nd,« siger Cecilie Harrits, med henvisning til at børne- og undervisni­ngsministe­r Pernille Rosenkrant­zTheil mandag skrev på sin facebookpr­ofil, at sundhedsmy­ndighedern­e har vurderet, at det er forsvarlig­t med en mere udvidet nødpasning­smulighed end i foråret.

Ingen barriere

Mandag aften var 910 af ca. 11.000 børn i 0.-4. klasse skrevet op til nødpasning i en af Aarhus Kommunes åbne sfo’er. Hardy Pedersen, chef for Økonomi og Administra­tion, herunder pladshenvi­sningen i Aarhus Kommune, kan ikke forstå kritikken.

Jeg tror ikke, at det er mere besvaerlig­t at lade pladsanvis­ningen stå for det end de enkelte skoler. HARDY PEDERSEN, CHEF FOR ØKONOMI OG ADMINISTRA­TION, BØRN OG UNGE, AARHUS KOMMUNE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark