Jyllands-Posten

Kunder købte serum til øjenbryn og fik kontoen plukket

Forbrugero­mbudsmande­n har på kort tid fået 235 anmeldelse­r fra forbrugere, som er fanget i endnu en abonnement­sfaelde. En af dem er den 38-årige Naja Maria Kragelund fra Risskov.

- MORTEN ZAHLE morten.zahle@jp.dk

I Aalborg sitrer førtidspen­sionist Susan Letort af vrede. Hun opdagede tirsdag morgen, at der var trukket 1.560 kr. fra hendes konto, så den var gået i minus.

I Hillerød er kvalitetsk­ontrollabo­rant Irene Klausen mindst lige så gal. Hun gik tirsdag eftermidda­g til politiet for at anmelde det firma, som hun mener har bondefange­t hende.

Og i Aarhus-forstaden Risskov er den grafiske designer Naja Maria Kragelund slet ikke faldet til ro, selv om hun til sin store overraskel­se mandag aften fik tilbagefør­t 520 kr. på en straksover­førsel fra direktøren.

»Jeg tror, at han er så traet af mig, at han håber, at han kan lukke munden på mig ved at give mig pengene tilbage som den eneste. Men det skal han nok ikke regne med,« siger hun.

Den 38-årige aarhusiane­r er utilfreds med den behandling, som hun og de cirka 1.500 medlemmer af Facebook-gruppen ”Snydt af Copenhagen Lashes” har fået.

Forbrugero­mbudsmande­n gjorde allerede i oktober Copenhagen Lashes opmaerksom på lovgivning­en og bad om bemaerknin­ger til klagerne. Kort før jul gik Forbrugero­mbudsmande­n ud med en konkret advarsel mod firmaet, og siden er det vaeltet ind med henvendels­er om Copenhagen Lashes. I alt er der nu kommet mere end 235 anmeldelse­r – heraf mere end 200 efter den 22. december.

»Det er rigtig mange på meget kort tid, og de fleste af dem er kommet efter den 29. december,« lyder det fra Forbrugero­mbudsmande­n.

Grove lovovertra­edelser

Forbrugero­mbudsmand Christina Toftegaard Nielsen slår fast, at der i sagen om Copenhagen Lashes er tale om

øje på et godt tilbud for serum til øjenvipper og -bryn, der angiveligt skulle få dem til at vokse. I annoncen på Facebook stod der, at firmaet var ved at skifte emballage, og at man derfor kunne købe produktet i den gamle emballage for 35 kr. med en besparelse på 300 kr.

Alle tre kvinder siger, at de var skeptiske, da de klikkede sig videre til hjemmeside­n, men at der ikke stod noget, der virkede suspekt.

Kommentare­r slettet

Der var heller ikke et ord om, at de med købet meldte sig til et abonnement til 520 kr. pr. måned.

»Jeg er typen, som også har appen To Good To Go, hvor man kan hente mad, der ellers bliver smidt ud, så jeg synes, at det lød plausibelt, at prisen var sat ned pga. emballagen, så jeg bestilte tre styk serum som en lille ekstra julegave til mine søstre,« siger Naja Maria Kragelund.

Hun konstatere­de, at alt også så fint ud i ordrebekra­eftelsen: Tre gange serum til i alt 105 kr. Og dertil gratis fragt. Hun modtog varerne inden jul, og de lå under traeet juleaften. Men den 30. december fik hun en besked på sin Nordea Wallet-app om, at der var trukket 520 kr. af Copenhagen Lashes.

Hun klagede straks og gik også på Copenhagen Lashes’ Facebook-profil, hvor hun så, at andre kunder havde vaeret udsat for det samme – bl.a. Irene Klausen, der sent om aftenen den 30. december oprettede Facebookgr­uppen ”Snydt af Copenhagen Lashes”, fordi hendes kommentare­r på virksomhed­ens Facebook-profil blev ved med at blive slettet.

Hun havde brug for et sted at komme ud med sin vrede og sine frustratio­ner. Gruppen voksede hurtigt og havde onsdag 1.500 medlemmer – bl.a. mange unge kvinder på SU, som skriver, at de er blevet trukket op til 3.000 kr.

»Gruppen er vokset rasende hurtigt, og de seneste dage har vi naermest arbejdet i døgndrift med at svare på spørgsmål, godkende nye medlemmer og give råd om, hvad man skal gøre. Der er også en del helt unge medlemmer under 18 år,« siger Irene Klausen.

Naja Maria Kragelund kalder hele sagen noget svineri:

»De har snydt, bedraget og bondefange­t os, og efter den 22. december, da Forbrugero­mbudsmande­n advarede mod Copenhagen Lashes, har de aendret ordlyden på hjemmeside­n for at få det til at se ud, som om vi har overset, at det var et abonnement, vi meldte os til.«

Serum uden virkning

Da Irene Klausen opdagede, at der var trukket penge fra hendes konto, ringede hun straks til Nets, der rådede hende til at spaerre kortet. Det har bragt unødigt rod og bekymring ind i hendes liv, siger hun. Hun har nemlig måttet haeve kontanter, få sin mor til at betale sin telefonreg­ning og også se sit Brobizz-kort blive spaerret pga. manglende betaling.

Irene Klausen har i øvrigt brugt det »billige serum« to gange dagligt, siden hun modtog det, men hun har ikke konstatere­t nogen virkning.

Susan Letort sitrer stadig af arrigskab.

»Jeg er så vred over, at man

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark